BMW Seria 6 Cabrio, Coupe, Gran Coupe şi M6 au primit un facelift discret

de Sebastian Toma
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primele imagini şi informaţii ale gamei Seria 6, toate modelele şi versiunile vândute sub această titulatură primind restilizarea, de la Seria 6 Gran Coupe până la M6.

Esential 3 versiuni de caroserie sunt disponibile în gama BMW Seria 6, fiecare cu propriul său caracter şi cu o variantă M disponibilă pe lângă acesta.
BMW a aplicat un facelift gamei Seria 6, care le aduce modelelor din această oferă mici schimbări estetice, o echipare standard mai generoasă, o gamă mărită de elemente de personalizare şi numeroase îmbunătăţiri în materie de dinamică, eficienţă şi performanţe. Schimbările aferente facelift-ului se aplică lui Seria 6 Coupe, Seria 6 Cabriolet, Seria 6 Gran Coupe şi lui M6 în toate variantele sale de caroserie. Cei de la BMW au operat schimbările în mod diferit pentru fiecare tip de caroserie în parte, pentru a putea oferi trei caractere distincte într-o singură gamă. Modificările au mers în următoarele direcţii: pentru Seria 6 Cabriolet a fost îmbunătăţită experienţa rulării în modul decapotat, pentru Seria 6 Coupe au fost mărite performanţele dinamice, în timp ce gama Seria 6 Gran Coupe a primit retuşuri pentru mai multă eleganţă. Indiferent de variantă, facelift-ul lui Seria 6 va fi disponibil comercial începând cu al doilea sfert al anului 2015.

Schimbări estetice

Noua grilă a lui BMW Seria 6 are nouă braţe verticale în loc de 10.

Primele schimbări estetice pe care le remarcăm se numără noua grilă BMW, noile părţi inferioare ale barelor de protecţie şi noile faruri full-LED integrate în standard. Gama de culori a fost împrospătată cu nuanţe precum "Jatoba metallic", "Cashmere Silver metallic", "Glacier Silver metallic", "Mediterranean Blue metallic" şi "Melbourne Red metallic", în timp ce capitolul personalizare este completat de noi modele de jante din aliaj şi o gamă de materiale, culori şi finisaje extinsă atât pentru varianta standard, cât şi pentru pachetul Individual.

Farurile Full-LED sunt standard în gama Seria 6.

La fel ca fraţii săi mai mici, Seria 6 poate fi comandat în două linii diferite de design, pe lângă versiunea M, care au fost denumite "Design Pure Experience" şi "Design Pure Excellence". Cele două pun accentul pe latura sportivă, respectiv pe latura luxoasă a unui Seria 6, în funcţie de pachetul ales. Oricărei versiuni alese i se pot adăuga elemente din gama Individual sau din pachetul M.

Tehnologie

Seria 6 se bucură de întreaga suită de tehnologii Connected Drive de la BMW pentru a îmbogăţi experienţa de conducere.

Urmareste Automarket
Gama Seria 6 de la BMW are în standard pachetul Connected Drive, o suită de servicii care îmbunătăţesc viaţa şoferului la volan şi conectează maşina la internet pentru a lărgi capacităţile acesteia. Printre acestea se numără şi funcţia "Concierge", care are un întreg sistem în spate şi îi permite şoferului să aibă un asistent personal uman la dispoziţie prin telefon, contactabil la orice oră, direct de la volanul maşinii.
Modelul se mândreşte şi cu noua generaţie a sistemelor de afişaj Head-Up Display a producătorului german, alături de un sistem numit Driving Assistant Plus.

Acesta din urmă este un tempomat adaptiv cu funcţie de frânare şi Stop&Go, căruia i-a fost implementat un sistem de frânare automată la un impact iminent cu un pieton sau cu un alt vehicul, funcţia respectivă funcţionând până la viteza de 60 km/h. Pe lângă elementele noi menţionate mai sus, gama include şi sistemele tehnologice clasice cu care ne-a obişnuit marca BMW, de la senzori de parcare până la iDrive şi comenzi vocale.

Sistemul audio de la Bang&Olufsen, unul dintre cele mai bune din industrie, este în continuare oferit pentru Seria 6 ca dotare opţională.

Motorizări

Exceptând versiunile de caroserie ale modelului M din gama Seria 6, BMW oferă un diesel şi două motoare pe benzină în această gamă, toate oferite exclusiv cu transmisie automată şi respectând normele Euro 6. Oricare dintre ele în afară de cel aferent M-ului este oferit atât în versiuni cu tracţiune integrală, cât şi în versiuni cu tracţiune spate. Propulsorul alimentat cu motorină poartă denumirea 640d şi este în realitate un motor de 3.0 litri cu tehnologie TwinPower Turbo. Indiferent de caroseria căruia îi este asociat, acesta are 313 CP la 4.400 rpm şi 630 Nm între 1.500 şi 2.500 rpm.

Toate motorizările din gama Seria 6 sunt supraalimentate, respectă norma Euro 6, au Start-Stop şi sunt asociate unei transmisii automate. Şi niciuna nu are o cilindree efectivă mai mică de 2.9 litri.

Unitatea entry-level în gama pe benzină este 640i, care este tot un motor de 3.0 litri cu tehnologie TwinPower Turbo. În cazul lui 640i, vorbim despre 320 CP între 5.800 şi 6.000 rpm şi de un cuplu maxim de 450 Nm între 1.300 şi 4.500 rpm. Al doilea propulsor pe benzină din ofertă este cel care stă sub capota lui 650i. Acesta este un V8 twin-turbo de 4.4 litri care livrează 450 CP la 5.500 rpm şi 650 Nm între 2.000 şi 4.500 rpm.

M6 Coupe, Cabriolet şi Gran Coupe

După cum sperăm că v-aţi dat seama deja, acesta este noul BMW M6 Coupe facelift.

Motorizarea lui M6 este un propulsor V8 twin-turbo de 4.4 litri, care se mândreşte cu 560 CP între 6.000 şi 7.000 rpm şi cu 680 Nm pe o plajă largă de turaţii, între 1.500 şi 5.750 rpm. Indiferent de caroseria pe care este montat, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar modelele ar putea atinge 305 km/h dacă ar fi eliminată această restricţie. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h pentru M6 durează 4.2 secunde pentru Gran Coupe şi Coupe, în timp ce versiunea Convertible (decapotabilă) necesită 0.1 secunde în plus, totalizând un „inacceptabil” 4.3 secunde.

Pentru momentele în care M6 nu este condus la limită şi merge prin oraş în trafic bară la bară, transmisia M DCT Drivelogic cu şapte trepte şi două ambreiaje beneficiază de un "Asistent la viteză redusă", care asigură rularea confortabilă la viteze de până la 15 km/h cu posibilitatea schimbării treptelor în acest interval fără o întrerupere perceptibilă a fluxului de putere.

Aşa arată motorul lui M6. Transmisia sa are şi o funcţie de ”Asistent de rulare la viteze reduse”, care face viaţa mai confortabilă la viteze de până la 15 km/h. Abia aşteptăm să-l încercăm. Asistentul la rularea cu viteză redusă, desigur!

Pentru cei care sunt insuficienţi cei 560 CP ai lui M6, există şi pachetul Competition, care urcă puterea maximă la 575 CP între 6.000 şi 7.000 rpm, iar cuplul maxim atinge 680 Nm pe o plajă cuprinsă între 1.500 şi 6.000 rpm. Resursele sporite asigură un timp 0-100 km/h redus cu o zecime de secundă pentru orice variantă de caroserie a lui M6, în timp ce consumul mixt este de 9.9 litri la sută pentru Coupe şi Gran Coupe, respectiv 10.3 litri la sută pentru versiunea Cabriolet, la fel ca la versiunea standard a motorizării lui M6.

Via BMW

Comentarii (3)

  • Interior specataculos, motorizari potente, exterior agresiv rezulta probabil unul dintre cele mai bune GT-uri la ora actuala in segmentul asta de pret
    16 4
  • Interior spectaculos? Bmw are cele mai plictisitoare interioare din tripleta germana. Imaginile din prezentare sunt cele mai ridicat nivel de personalizare, pe care prea putini clienti le selecteaza.
    5 6
  • @"@nHD"
    BMW nu iti stie gusturile sa iti faca masini.
    Eventual arunca o privire in bordurile de la Audi.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru