BMW si Daimler lanseaza modele noi in China pentru a surclasa Audi in lupta vanzarilor

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.04.2010
BMW si Daimler au lansat o serie de modele noi la Salonul Auto de la Beijing pentru a-i surclasa pe cei de la Audi in topul vanzarilor de pe piata din China.

BMW si Daimler au lansat o serie de modele noi la Salonul Auto de la Beijing in incercarea de a detrona Audi pe segmentul premium de pe piata din China. Planul celor doua marci pare sa mearga pe roate, din moment ce cota de piata a celor de la Audi a scazut cu 20% in ultimii sase ani. Lupta dintre Audi, BMW si Mercedes-Benz de pe piata din China este destul de intensa, din moment ce Audi doreste sa devina cel mai mare producator premium din lume pana in 2015, iar piata din China este cea de-a doua piata pentru constructorul din Ingolstadt.

BMW si Daimler nu se lasa batuti si lupta pentru fiecare procent din cota de piata detinuta de cei de la Audi in China. Clientii marcilor BMW si Mercedes-Benz din China sunt mai bogati decat cei care aleg marca Audi, iar noile modele ale celor doi constructori ar trebui sa le mareasca si mai mult vanzarile. Spre exemplu, atat BMW, cat si Mercedes-Benz au lansat pe piata din China cate o versiune cu ampatament marit a modelului de clasa medie superioara pe care il au in oferta, mai exact Seria 5, respectiv E-Klasse.

Cele doua versiuni cu ampatament marit sunt oferite doar pe piata din China si sunt produse la fabricile chineze ale celor doi constructori germani.

Cei de la Daimler vor sa ii depaseasca si pe cei de la BMW in 2010, in incercarea de a invinge lupta vanzarilor cu ajutorul expansiunii in domeniul vehiculelor comerciale usoare. Astfel, Daimler vrea sa faca o alienta cu chinezii de la Foton, care produc camioane si vehicule comerciale, in incercarea de a transforma piata din China in piata sa principala. Totodata, Daimler are un parteneriat si cu cei de la BYD, alaturi de care va lansa prima sa masina electrica pe piata din China, in 2013. Ulterior, cei de la Daimler ar putea crea si o versiune cu ampatament marit a lui C-Klasse, realizata special pentru piata din China.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru