BMW si Porsche cer imprumut de la statul german?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.05.2009
Der Spiegel anunta astazi ca BMW si Porsche sunt foarte aproape sa ceara ajutor financiar din partea guvernului german.

Doi dintre cei mai mari constructori auto ai Germaniei, BMW si Porsche, se pregatesc sa ceara ajutor financiar din partea statului pentru a putea sa treaca peste problemele generate de criza financiara mondiala. Conform publicatiei saptamanale Der Spiegel, BMW si Porsche nu au inaintat inca o cerere oficiala in acest sens, insa este doar o chestiune de timp pana cand aceasta va fi inaintata guvernului.

"Directorul financiar al celor de la Porsche, Holger Haerter, a vizitat sediul bancii nationale KfW de la Frankfurt pentru a sonda sansele pe care le are Porsche de a obtine un credit de stat. Vorbim de circa un miliard de euro. De asemenea, BMW s-a interesat de conditiile obtinerii unui credit de statin cadrul planului de relansare a economiei germane", sustin jurnalistii uneia dintre cele mai importante reviste din Germania.

Sansele Porsche de a primi un astfel de ajutor sunt minime in conditiile in care compania germana a contractat recent un credit de 10 miliarde de euro din partea unor institutii bancare germane importante.

Conform unor surse citate de Der Spiegel, Porsche ar putea sa primeasca suma dorita doar in conditiile in care alianta cu Volkswagen ar deveni realitate. Deocamdata insa, discutiile dintre cele doua parti au ajuns in impas.

In ceea ce ii priveste pe cei de la BMW, compania germana a intrat recent pe bilant negativ, gama proprie de modele nefiind una foarte potrivita pentru o criza financiara de mari proportii. Constructorul munchenez a anuntat ca va renunta la 900 de posturi dintre cele actuale, astfel ca un ajutor de stat ar putea fi argumentat prin pastrarea celorlalte posturi in organigrama BMW.

Fondurile totale pe care banca centrala a Germaniei le va oferi companiilor in dificultate se ridica la 115 de miliarde de euro.

via | Spiegelonline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru