BMW şi Toyota lucrează la următoarea generaţie de baterii pentru hibrizi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.03.2012
Oficialii BMW au anunţat că lucrează deja la o nouă generaţie de baterii litiu-ion pentru hibrizi şi modele electrice alături de partenerii lor de la Toyota.

Parteneriatul dintre BMW şi Toyota va da naştere unei noi generaţii de acumulatori pentru viitoarele vehicule ecologice ale celor două mărci, anunţă oficialii BMW. Pe lângă faptul că BMW le va furniza motoare diesel celor de la Toyota, inginerii celor două companii vor lucra împreună la o nouă generaţie de baterii. Cei doi parteneri lucrează la o nouă combinaţie de materiale pentru a mări capacitatea bateriilor litiu-ion.

Toyota va primi motoare diesel de la BMW începând cu anul 2014. Acestea vor avea 1.6 sau 2.0 litri şi vor fi oferite pe diferite modele vândute pe piaţa din Europa. Cei de la Toyota vin în întâmpinarea parteneriatului semnat pe 1 decembrie 2011 cu experienţa acumulată în dezvoltarea modelelor hibride, experienţă care îi va ajuta pe cei de la BMW să ţină piept rivalilor de la Audi şi Mercedes-Benz în viitorul apropiat. În prezent, ambii parteneri se mândresc cu performanţe deosebite în domeniul dezvoltării modelelor hibrid, cei de la BMW având cele mai puternice modele cu propulsie hibridă, în timp ce Toyota a atins cele mai mari vânzări de modele hibride şi hibrizii săi au cel mai redus consum din segment.

"Este o mare bucurie să intrăm în acest parteneriat de termen mediu spre lung cu BMW, o companie cu propria sa cultură şi istorie, clădită în mulţi ani de producţie de automobile în Europa, o companie care face maşini care îţi oferă satisfacţie când eşti la volan.

În spiritul contribuirii la dezvoltarea industriei auto şi a societăţii, ambele companii îşi vor aduce cunoştinţele pentru a dezvolta tehnologii ecologice şi pentru a construi maşini şi mai bune.", a declarat Akio Toyota, preşedintele Toyota.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • nimic nou
    nimic nou
    Toti constructorii lucreaza la urmatoare generatie de baterii, fie ca au in gama masini electrice, fie hibrizi.
    8 0
  • AndreiRN
    Transfer
    Mai degraba un transfer de technologie de la Toyota la BMW in acest domeniu de viitor.
    2 0
  • Leaf, Zoe
    "Even though hybrids are a solution, they're not The Solution." -C. Ghosn
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru