BMW speră să câştige clienţi noi cu ajutorul SUV-ului coupe X4

de Bogdan Mirică
Miercuri, 20.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi-a propus să repete reţeta de succes a actualului X6 cu un frate mai mic, aşteptat anul viitor şi botezat X4. Modelul are ca misiune principală atragerea de noi clienţi.

BMW nu mai face nici un secret din intenţiile sale de a lansa un viitor model X4, un frate mai mic al actualului X6. După cum o sugerează şi numele, X4 se va poziţiona deasupra lui X3, devenind o variantă coupe a acestuia, cu o linie a plafonului ceva mai coborâtă.

Într-un interviu cu Ian Robertson, şeful de vânzări BMW, jurnaliştii publicaţiei Automotive News au reuşit să afle o serie de noutăţi despre viitorul reprezentant al mărcii bavareze. Se pare că misiunea SUV-ului sportiv va fi aceea de a aduce noi clienţi în gama BMW, exact aşa cum a făcut-o fratele său mai mare, BMW X6, pe atunci o alternativă mai sportivă la X5.

Potrivit lui Robertson, ”X6 are rolul de a fi atras un segment de public complet nou, diferit de cel al lui X5. Sperăm să repetăm povestea şi cu noul X4, care se va diferenţia clar de X3”, a declarat Robertson.

Esential 300.000 de unităţi produce uzina BMW din Spartanburg.
350.000 de unităţi va produce din 2013 uzina BMW din Spartanburg.
Afirmaţia directorului de vânzări a fost confirmată chiar de Norbert Reithofer, preşedintele BMW, care a recunoscut că X4 va fi lansat în cursul anului viitor.
Producţia va fi asigurată tot de uzina americană de la Spartanburg, Carolina de Sud, acolo unde ia naştere în prezent X3. Pentru a face faţă producţiei în creştere, uzina BMW a anunţat că va creşte capacitatea uzinei de la 300.000 la 350.000 de unităţi.

”Avem nevoie de o capacitate de producţie mai mare în cadrul uzinei din Spartanburg nu doar pentru viitorul X4, ci pentru întreaga gamă de vehicule X. Dacă capacitatea ne-ar fi permis, în 2012 am fi putut vinde cu 35.000 mai multe unităţi X3”, a declarat Robertson.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (10)

  • inca o camila ca de parca nar fi de ajuns.....X6,5GT si noul 3GT
    23 20
  • @tzenu
    ai dreptate, dar uite ca aceste camile au succes, si nu numai la musulmani
    30 4
  • andrey_1293
    Mai au de pus X2 si X7 in gama si o fac completa. X2 sa fie un tanc cu 2 usi competitor pentru Evoque si X7 un SUV cat Toyota Tundra... Imi place gama lor dar exagereaza aiurea, ca si celilalti rivali de altfel.
    4 8
  • @mafia
    Esti papagal, vino si tu cu comentarii originale, nu copiate. Te lauzi ca Lexus vinde bine in Orient? Pai parca Lexus are doar clienti stilati, cu scoli inalte, nu arabi cu bani, si Mercedes si Bmw chiar vand mai bine decat lexus, poti sa bagi tu linkuri cate vrei, global este departe de nemti, te doare ca nu mai apare Is-F?:) , sa nu te doara, tu baga linkuri acolo ca prostia nu doare.
    15 3
  • jonelu
    :)) ba ca-i mercedes mai bun, ba ca-i bmw, ba ca-i lexus. Mie imi plac toate 3. Si asa care are bani isi ia ce vrea si ce-i place. Macar plimbati-va fratiilor cu toate 3 si dupa aia comentati si comparati.
    9 0
  • @Mafia
    Bai frate dar tu altceva de Lexus si Toyota mai stii?? Cum e o stire despre un model nou cu apari si tu si pui aceeasi banda. Tura tura ca o moara stricata cu Toyota. Asta e comunism ce promovezi tu, fanatism pe o singura marca. Mai da-o-n colo de gioarsa, ca la globalizarea componentelor care e acum mare diferenta nu e intre marci (pe aceeasi clasa binenteles).
    8 4
  • sudeztevi
    Hidosenii tot vedem de la BMW in ultima vreme... struto-camile intre suv si coupe... acum mai vine inca una!

    Era vorba odata sa vedem un X7... o masina mare si masculina... Au ramas in urma. A aparut noul Range Rover, iar Mercedes a scos poate cea mai frumoasa masina a lor de teren de pana acum cu noul GL, care e mare, frumos, modern, barbatesc, puternic si off-road. Asta cred ca spune tot. Si BMW scoate masini care nu sunt nici SUV, nici coupe, nici break. Respect insa pentru sedanurile si coupeurile lor sportive:D
    8 5
  • Bah,asta cu toyata,poti sa gandesti si sa-mi spui care e cel mai greu lucru pe care il poate face o fiinta umana? Raspunsul poti sa-l iei din intrebare.Ganditul,bah!Asta e cel mai greu lucru pe care poti sa-l faci.Din pacate ,multi au renuntat sa mai gandeasca.Nu e prima data cand plagiezi.Si nici ultima.Pana acum nu ai spus nimic concret.Repeti mereu ,ca un papagal,aceleasi nonsensuri.Indiferent despre ce marca este vorba in articol,vii tu,ca un mecanic,si dai cu bata in balta.O musca a intrat in ass-ul unui cal.Cand a vrut sa iasa,nu a mai putut.De ce?Calul plecase.Asa esti si tu.Mos Teaca pleaca la razboi.Duh!
    6 6
  • @Lache , te superi daca iti zic Lachy? Suna meltenistic .
    Nick-ul tau ti se potriveste perfect . Asa ca Lachy shezy si roade osul . Esti pedepsit , in seara asta vei dormi legat cu lantul in grajdul acii .
    5 13
  • Nu ma supar.N-am de ce.Dar totusi,ce-i gresit cu tine?Cand ai fost mic,de cate ori ai fost prins in brate cand te aruncau in sus?Din nou iti spun.Nu-i nimic coerent si concret in ce spui tu.Ai grija de tine.Cand ploua sa nu iesi cu capul descoperit in ploaie.Nu ai nimic in cap,iar picaturile de ploaie cand lovesc ceva gol fac un zgomot extrem de enervant.S-ar putea sa innebunesti.Ai facut si faci atata reclama Toyotei,incat japs vor avea grija de tine.Viitorul nu-i prea roz pt.tine.
    Sanatate maxima!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru