BMW, suspectată de manipularea emisiilor în Germania: sediul nemților și o fabrică din Austria au fost controlate de polițiști

de Petre Barac
Miercuri, 21.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sediul BMW din Munchen a fost controlat de autoritățile germane, în urma suspiciunilor procurorilor că producătorul auto ar fi folosit softuri ilegale care să manipuleze nivelul emisiilor, potrivit agenției Reuters.

După perchezițiile recente de la sediul Volkswagen pe fondul unor suspiciuni că producătorul a furnizat informații eronate în cadrul unui comunicat, a venit rândul altui constructor german să fie controlat de autorități.

Astfel, sediul BMW din Munchen și o fabrică din Austria au fost percheziționate de polițiștii și procurorii din Germania. Motivul? BMW este suspectată că ar fi folosit softuri ilegale care să manipuleze nivelul emisiilor.

Potrivit agenției Reuters, o investigație ar fi început în urmă cu o lună când mai multe persoane au fost acuzate de fraudă.

Uzina BMW controlată de autorități este cea din Steyr, Austria, unde compania produce 6.000 de motoare zilnic, cu ajutorul a 4.500 de angajați.

Investigația vine în contextul scandalului Dieselgate, care continuă să pună probleme celor de la Volkswagen.

Într-o declarație oficială, BMW a transmis că procurorii au căutat softuri “alocate eronat” pe circa 11.400 de unități ale modelelor BMW 750d și BMW M550d.

Constructorul german a susținut în repetate rânduri că mașinile sale nu au fost “dotate” cu sisteme care să manipuleze nivelul emisiilor.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Marius
    E bine ca fac controale acum, la 2 ani dupa ce a pornit scandal ul. Le-a dat timp destul sa repare greselile si sa isi ascunda urmele :)
    Si acum ies basma curata :)
    Foarte frumos lucrat, au de la cine lua exemplu romanii cum sa faca controale.
    2 3
  • @Marius
    Ce le stii tu pe toate mai!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru