BMW: "Tehnologiile de pe Seria 7 sunt doar începutul. Urmează maşini electrice autonome"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tehnologiile futuriste disponibile pe noul BMW Seria 7 reprezintă doar un început pentru revoluţia din următorii 10 ani. Constructorul german se gândeşte deja la maşini electrice parţial sau integral autonome.

Esential 2025 este anul ţintă anunţat de BMW pentru maşinile electrice autonome
BMW Seria 7 este cea mai avansată maşina din lume la nivel de sisteme. Cel puţin aşa consideră colegul nostru Mircea, care a testat tehnologiile implementate pe noua generaţie.

Oricât de futuriste par noile tehnologii şi sisteme, acestea marchează doar începutul pentru BMW, întrucât constructorul german are planuri mari pentru următorii ani.

"Pe de o parte, până în 2020 trebuie să respectăm cerinţe şi mai stricte pentru maşinile diesel, dar în anii de până în 2025 trebuie să ne gândim la maşini electrice parţial sau chiar complet autonome. Noul BMW Seria 7 poate deja să parcheze singur fără ca şoferul să fie în spatele volanului. Iar acesta este doar începutul", spune Harald Krueger, CEO-ul BMW.

Noul BMW Seria 7 parcheaza singur, fara sofer la volan

O hartă interactivă bună este esenţială pentru condus autonom şi sigur.

Harald Krueger
CEO BMW
Una dintre componentele esenţiale ale tehnologiilor care vor fi disponibile pe maşinile electrice autonome ale viitorului este reprezentată de hărţile interactive pentru alegerea celor mai bune trasee.
Acesta este şi unul dintre motivele pentru care BMW, Audi şi Daimler au cumpărat în luna august Here Maps, una dintre cele mai apreciate soluţii de navigaţie offline.

"O hartă interactivă bună este esenţială pentru condus autonom şi sigur. Harta îţi oferă din timp avertismente cu privire la accidentele de pe o bandă alăturată sau alte incidente. Harta interactivă este la baza conectivităţii noastre. De aceea am cumpărat serviciul de hărţi Here împreună cu Mercedes şi Audi. Va funcţiona ca o platformă deschisă pentru hărţi digitale sofisticate pentru toţi clienţii noştri din auto şi alte industrii", a adăugat el.

Cei trei constructori germane s-au aliat pentru achiziţia Here Maps cu scopul de a evita depedenta de serviciul similar oferit de Google.

Via BMW Blog

Comentarii (6)

  • finalul? teleportare si pace buna ce mai atata complicare a vietii?
    11 0
  • Prostul
    Eu nu inteleg cum parcheaza singura ! Apesi pe buton si face ea singura stanga dreapta fata spate si se baga la fix in locul unde incape fara sa faci nimic ? Doar apesi pe un buton de la cheie (telecomanda) cred...din cate am vazut. Nu as avea incredere....
    3 3
  • ''Urmeaza masini electrice autonome''. Ce ''inovativ'' , Toyota e cu 30 de ani inaintea lor la masini pe hidrogen si ei abia trec la vehicule electrice la priza :))))))
    3 29
  • Ce mare tampenie...in viitor nu se vor mai numi masini ci roboti pentru deplasare . Parca ma si vad ca las masina in drum , ma dau jos, deschid tableta si ma apuc sa parchez masina in timp ce troleibuzul asteapta ca sa fac eu toate astea......NOT.
    4 3
  • autonome
    Mercedes si BMW o fac deja mult mai bine decat amatori precum Tesla
    In nemti si japonezi asa avea incredere.
    6 1
  • Madalescule, daca in lumea ta Mercedes este "Marsadas", BMW este "bemveu" si VW este "Folsvagan" (imi cer scuze ca nu am reprodus cu exactitate... este greu sa reproduci ce spune o minte odihnita mereu), cinstit ar fi ca si Lexus sa fie "Lesugi", nu? Sau nu se pune ca e japoneza, deci e sfanta. :)))
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru