Salonul Auto de la Frankfurt 2017

BMW va avea 12 modele electrice până în 2025: următoarea lansare este un concept cu autonomie de 700 de kilometri

Publicat Joi, 07.09.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 2
BMW va avea 12 modele electrice până în 2025: următoarea lansare este un concept cu autonomie de 700 de kilometri - Poza 1
BMW va avea o gamă de 12 modele electrice în 2025, iar următoarea lansare este un concept poziționat între BMW i3 și BMW i8 al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, dar care promite o autonomie de 700 de kilometri.

Mașinile electrice vor juca un rol important pentru BMW la Salonul Auto de la Frankfurt. Chiar dacă cel mai așteptat model este noul SUV X7, constructorul bavarez va expune și o versiune electrică a lui X3 și un model electric Mini, iar alte două concepte electrice vor prefața viitorul germanilor. 

Primul concept nu a primit încă un nume. Presa germană susține că acesta va lua forma unei versiuni electrice a lui BMW Seria 3, în timp presa britanică afirmă că vom avea în față viitorul BMW i5. A doua ipoteză este mai plauzibilă, în condițiile în care oficialii BMW afirmă că acest concept va face legătura între i3 și i8. "Este o viziune a modului în care ne imaginăm un vehicul electric cu 4 uși intre i3 și i8. Este o viziune a ceea ce vrem să realizăm în viitorul apropiat", spune Harald Kruger, președintele BMW.

În plus, BMW promite și o nouă tehnologie pentru baterii, care să permită autonomii de până la 700 de kilometri între două reîncărcări.

"Modelul i pe care l-am planificat pentru lansare în 2021 va beneficia de cea de-a cincea generație a sistemului nostru de baterii, un pas care ne va duce la nivelul următor", spune Klaus Frohlich, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare al BMW.

De asemenea, conceptul va beneficia și de o serie de tehnologii autonome care vor fi disponibile ulterior și pe versiunea de serie. "Avem o abordare de la vârf la bază în privința tehnologiilor autonome. Întâi vrem să înțelegem nivelul 5, care va fi lansat cel mai probabil în 2025", adaugă Frohlich.

Acest concept urmează să fie lansat în versiune de serie în 2021 și va fi urmat și de versiunea de serie a conceptului iNext, care va fi de asemenea expus la Frankfurt. Sursele Autocar susțin că iNext va lua forma unui SUV, iar în versiunea de serie ar putea primi numele BMW i7.

Planurile celor de la BMW prevăd ca în anul 2025 să aibă o gamă de 12 modele electrice și alte 13 modele hibride. 

Via Autocar, Automotive News


Comentarii (2)

  • Dincolo de concepte, daca modelul BMW X3 electric se va lansa in anul 2020 si va avea o autonomie de cca. 500 km ar fi O.K.... Speram sa nu ne ingrozeasca pretul !!!
    6 0
  • ratsum ed asam
    Tot ca la dulap se vor închide ușile, la fel ca la modelul actual?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru