BMW va introduce în iulie încărcarea wireless pentru 530e iPerformance: 3 ore și jumătate pentru încărcarea completă a modelului plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Marti, 29.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hibridul plug-in BMW 530e iPerformance va fi disponibil din luna iulie cu un sistem de încărcare wireless prin inducție care va permite o încărcare completă a acumulatorului în 3 ore și jumătate.

BMW a anunțat la începutul acestei săptămâni că modelul plug-in hybrid 530e iPerformance va putea fi comandat și împreună cu un sistem de încărcare wireless.

Producția va începe în luna iulie, iar în faza inițială sistemul de încărcare wireless va fi disponibil doar ca opțiune de leasing pe piața din Germania, înainte de o extindere treptată în Marea Britanie, SUA și Japonia.

Sistemul este compus dintr-o stație de încărcare prin inducție (GroundPad) sub forma unei plăci de bază care poate fi instalată în garaj sau în mediul exterior și o componentă CarPad fixată pe podeaua mașinii.

Procesul de încărcare începe imediat ce mașina a fost parcată pe poziție, fără o intervenție suplimentară din partea șoferului. Transferul de energie între GroundPad și CarPad este realizat pe o distanță de circa 8 centimetri. Sistemul oferă o putere de încărcare de 3.2 kW, în timp ce acumulatorul disponibil pe 530e iPerformance are 9.2 kW, astfel că bateria se încarcă complet în circa 3 ore și jumătate, potrivit datelor furnizate de BMW.

Pentru moment, BMW nu a furnizat detalii despre extinderea opțiunii și pentru alte modele sau despre posibilitatea ca tehnologia să fie disponibilă și pentru achiziționare directă, fără leasing.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru