BMW va lansa marca i-Setta pentru noul Project i

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.08.2009
Germanii de la BMW ar putea sa lanseze o noua marca pentru a comercializa modelele din Project i. Marca se va numi i-Setta si va fi axata pe vehicule ecologice, extrem de eficiente.

BMW va lansa o noua marca, intitulata i-Setta, pentru a comercializa vehiculele Megacity, care fac parte din Project i. Desi informatia nu a fost confirmata oficial, surse din cadrul companiei bavareze anuntau aceasta miscare de ceva vreme. Directorii BMW au luat in considerare folosirea marcilor BMW sau MINI pentru lansarea noilor modele de oras, dar au considerat ca imaginea acestora nu se potriveste cu noile vehicule din Project i, asa ca au preferat sa aleaga ceva nou.

Dupa cum stiti, BMW a produs un model pe nume Isetta in urma cu aproape 65 de ani, iar productia acestui microcar a incetat in anul 1962. Modelul Isetta a fost unul dintre cele mai de succes microcar-uri produse in anii ce au urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial. Desi alti producatori au fabricat propria versiune a lui Isetta inainte ca aceasta sa ajunga la BMW, inginerii bavarezi au reproiectat acest model pentru a oferi performante superioare.

Oficialii BMW au anuntat ca au semnat un contract cu cei de la SB LiMotive pentru a furniza baterii pentru viitoarele modele din Project i. Viitorul Megacity va fi disponibil in prima jumatate a deceniului viitor.

Se pare ca viitorul Megacity nu va fi disponibil doar cu un tren de rulare electric, clientii acestuia avand posibilitatea sa opteze pentru un motor cu combustie interna extrem de eficient. Compania SB LiMotive este un joint-venture dintre Bosch si Samsung SDI si este furnizorul unic al proiectului BMW Megacity.

Via | Bimmerfile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru