BMW X1 va fi disponibil si cu tractiune spate

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.10.2008
BMW X1, al carui concept a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, va fi disponibil si cu tractiune spate.

Esential

2010 este anul in care va fi lansat BMW X1.

BMW X1 va fi disponibil atat cu tractiune integrala cat si cu tractiune spate, declara surse din interiorul constructorului german. Acesta ar deveni astfel primul SUV produs de BMW cu tractiune 4X2.

Oficialii BMW au luat aceasta masura cu scopul de a miscora masa modelului si de a il face cat mai eficient, avand in vedere faptul ca majoritatea SUV-urilor nu sunt folosite la intreaga lor capacitate off-road. X1 va fi disponibil cu tractiune spate doar alaturi de motoare de 2.0 litri si patru cilindri, atat pe benzina cat si diesel.

Pentru a diferentia modelele cu tractiune spate de cele cu tractiune integrala, BMW va introduce un nou sistem de badging, prin sigla "sDrive". Aceast element aditional va duce la denumiri neobijnuite pentru BMW X1.

Modelele X1 echipate cu motoare cu cilindree mai mare de 2.0 litri vor avea tractiunea integrala standard si vor purta badge-ul “xDrive”, la fel ca modelele X3, X5 si X6. Impreuna cu transmisia integrala vor fi disponibile motoare supraalimentate, cu patru sau sase cilindri, printre care si o versiune imbunatatita a noului motor BMW de 2.0 litri cu doua turbine.

Acest motor va dezvolta cu mult peste 220 CP, conform sursei din interiorul companiei bavareze.

BMW X1 a fost creat in anticiparea cresterii pietei pe segmentul SUV-urilor compacte, acestea urmand sa ia locul modelelor de dimensiuni mai mari. X1 este bazat pe plaforma BMW Seria 3 si va fi construit la fabrica BMW din Leipzig, Germania.

Alaturi de BMW, alti producatori precum Land Rover, Audi si Mercedes vor dezvolta si lansa cate un SUV Compact de clasa premium. Astfel, Land Rover lanseaza LRX in 2010 iar Audi lucreaza la Q3, model care va fi bazat pe platforma lui Tiguan. Mercedes va produce GLC, un SUV compact bazat pe noua generatie B-Klasse.

Via | Autocar

 

Taguri: BMW, X1, sDrive, xDrive

Comentarii (1)

  • Mini-romanu'
    Este neobisnuit ...
    ... sa vezi greseli gen "denumiri neobijnuite" la redactorii buni. Si pentru ca j nu este pe tastatura langa s, nu exista scuza plauzibila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru