BMW X2 ar putea primi un nou motor: unitate de propulsie cu 4 cilindri și 300 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 20.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X2 va primi în următorii ani un motor nou cu 4 cilindri capabil să genereze aproximativ 300 de cai putere, potrivit unor informații neoficiale. Unitatea de propulsie va fi disponibilă ulterior și pe BMW X1, Seria 1 și Seria 2 Gran Coupe.

BMW X2 s-a lansat cu numai o lună în urmă cu o gamă variată de motoare, iar cel mai puternic dintre acestea este echipat cu un motor turbo de 2.0 litri capabil să genereze 231 de cai putere și un cuplu de 350 Nm.

Unitatea de propulsie este disponibilă cu cutie de viteze automată cu 8 trepte, iar versiunea beneficiază și de sistem de tracțiune integrală xDrive. Cel mai nou SUV din gama BMW urmează însă să primească în viitorul nu foarte îndepărtat o nouă motorizare, semnificativ mai puternică.

Potrivit unor surse citate de BMWBlog, SUV-ul german va beneficia de un motor îmbunătățit cu 4 cilindri, derivat din actuala unitate de propulsie B48. Acest motor va genera aproximativ 300 de cai putere și va putea fi cuplat fie la o cutie de viteze manuală, fie la una automată cu 8 trepte.

Sursa citată susține că, după X2, motorul va fi implementat și pe fratele său X1, dar și pe Seria 1 și Seria 2. În plus, cele două modele din urmă ar urma să treacă la un sistem cu tracțiune față, în locul actualei tracțiuni spate.

Modelele echipate cu noul propulsor vor fi ușor de identificat în gama prin particula 35i.

Via BMWBlog, Motor1

Comentarii (3)

  • someone
    era cazul ca bmw sa aduca motorul de 2.0 catre sau peste 300 cai. dar azi, aceasta cifra la cilindreea de 2.0 nu mai e o mare minune, puterile ffind deja mault mai ridicate
    intrebare: avand in vedere ca viitoare seria 1 va avea motorul transversal, deci va putea gazdui numai motoare 4L, si 2.0, viitorul 1M va avea cam cati cai?
    0 1
  • Cati vrea. Cu un sistem hibrid poate depasi 400 CP. Numai ca nu o sa existe un 1M, o sa fie tot un M140.
    2 1
  • someone
    bmw nu vor incepe cu sistem hybrid pe seria 1.....m3/m4 si apoi m5 vor avea asa ceva datorita greutatii si puterilor enorme. pentru viitorul 1m / m140 e de ajuns un 2.0 , la fel ca la 45amg
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru