BMW X5 Security: (aproape) indestructibil

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.08.2008
germanii de la BMW au prezentat o versiune speciala securizata a lui X5. Aceasta rezista la gloante si explozii.

BMW a prezentat astazi X5 Security, o versiune blindata a celebrului SUV german. Conform oficialilor companiei din Munchen, versiunea speciala dedicata mai ales sefilor de stat si orientata spre institutiile care isi completeaza flota de masini de securitate este aliniata la standardele balistice VR4, ceea ce inseamna ca X5 Security este capabil sa reziste la gloante de calibru maxim .44 Magnum.

Secretul rezistentei lui X5 Security rezida in materialele utilizate la constuctia caroseriei: otel rezistent la gloante si sticla incasabila in locurile vitrate. Usile sunt intarite cu un strat din otel de 22 de milimetri in timp ce sistemele masinii sunt monitorizate fara intrerupere pentru a fi evitata orice tentativa de jaf sau atentat.

Pentru a tine pasul cu modificarile, care adauga 500 de kilograme la masa proprie a masinii, sasiul, trenul de rulare si blocul motor au fost si ele imbunatatite. Astfel, motorul utilizat de BMW X5 Security este un V8 de 4.8 litri care dezvolta 355 de cai si 475 Nm la 3400 rpm.

Performantele nu raman in urma, desi vorbim de un model pentru care acest aspect ar putea sa para foarte putin important: 0-100 km/h in 7.5 secunde si 210 km/h viteza maxima, limitata electronic.

Modelul care poate sa reziste implicit la explozii mici si medii este construit de BMW in uzina proprie si este disponibil la dealerii locali ai marcii germane.

via | Motor Authority

Taguri: BMW, X5, X5 Security

Comentarii (1)

  • Lucian*
    sa incerce si ceva mai vechi
    sa-l testeze si la un glont 7,62 tras de un TT.
    Ala este supersonic si in ciuda faptului ca este mic, este cunoscut pentru strapungerea castilor si vestelor de protectie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru