BMW X6 Ambulance, interventie in timp rapid

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.05.2009
BMW a lansat o editie speciala a modelului X6, care ar urma sa serveasca drept ambulanta sau vehicul de interventie in cazul accidentelor grave.

Pentru cei care vedeau in noul X6 doar un Sport Activity Coupe, BMW a tinut sa lanseze si un studiu de design care transforma modelul german intr-o ambulanta capabila sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 5.4 secunde.

Mai exact, inginerii bavarezi au pus la punct o versiune speciala a SUV-ului, capabila sa acorde primul ajutor in cazul unui accident, pana la sosirea unei ambulantei capabile sa transporte pasagerul la spital.

Pentru a putea oferi echipei de interventie un avantaj in ceea ce priveste timpul de reactie, BMW a ales sa dezvolte versiunea speciala pe varianta xDrive50i, echipata cu un motor V8 de 4.4 litri, capabil sa dezvolte 407 cai putere.

BMW a echipat exemplarul de interventie cu toate echipamentele necesare unei echipe de prim-ajutor dar si cu lumini LED pentru atentionarea celorlalti participanti la trafic.

Noul X6 Ambulance va fi prezentat oficial in cadrul targului pentru vehicule de salvare si mobilitate RETTmobil ce va avea loc in Germania.

via | CarScoop

Comentarii (4)

  • bmw
    Arata superb ,
    Nu ma mir ca nemtii au ales X6 cu sistemul sau itegral de 7 stele Xdrive generatia noua care e mai presus ca quattro , au ales aceasta masina ca sa faca fata la orice si putere si tractiune sa salveze oameni.
    BMW e maisina de super clasa .
    Cei cu audi voi nu stiti ce inseamna o masina , vedeti in poza ca e desenata frumos inseamna ca e cea mai buna in viziuna voastra.
    Sau va uitati pe youtube un video cu M5 si Rs6(MTM-tuning) si Audi castiga e si normal ca are 2 tuninguri unul de la uzina RS + MTM si voi inghititi toate pirjoalele si credeti ca BMW e mai slab,
    intrati pe M5board.com si o sa vedeti ca BMW castiga la toate clasele exceptie noul ,zic noul pentru ca e nou RS6 de 580 cp si M5-ul cu al sau propulsor de 5 stele care a luat 2 titluri mondiale e din 2005 nu 2008 cum e motorul lui RS6.
    Eu vreau sa zic ca cu toate ca M5-ul are motor din 2005 inca se tine foarte bine de motorul lui audi de 580 cp din 2008 deoarece la BMW toti caii sunt acasa .
    Si M5-ul e la capat de drum , anul asta se lanseaza o noua generatie si atunci vedem noi cine e Audi.
    9 2
  • @rich
    Prietene... nu am nimic cu tine, dar te rog eu ca dupa ce termini de scris un comment sau un text in general, sa-l recitesti. Ai evita multe greseli care afecteaza mesajul pe care vrei sa il transmiti.

    Lansarea acestei masini e legata strict de marketingul pregatit de BMW pentru targul respectiv, eventual tatonarea unei piete noi pentru ei.
    2 0
  • dog947
    BMW
    O idee ff buna, pe cand si la noi,constructorul autohton va construi ceva bun (automobile) pt salvat vieti ?
    0 0
  • Pentru autor...
    Stirea asta aduce aminte de una de lainceputurile site-ului Automarket (cred ca era una de 1 aprilie) cand eram anuntati ca bulgarii au cumparat salvari pentru a accesa locatiicu teren accidentat niste Porsche Cayenne.

    Ce se mai stie despre ele?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru