BMW X8 în 2020? Germanii analizează lansarea unui SUV mai mare decât X7 cu ampatament mai lung sau formă de coupe

de Daniel Popescu
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că analizează oportunitatea lansării unui SUV X8 ca versiune coupe pentru X7 sau care să beneficieze de un amapatament mai lung.

BMW a dezvăluit la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut noul X7 Concept (foto), care va apărea în versiune de serie în 2018 inclusiv într-o versiune plug-in hybrid. Acesta va fi cel mai mare BMW din istorie, însă oficialii constructorului german au dezvăluit că analizează opțiunea de a dezvolta și un BMW X8.

"Segmentul crește rapid, așa că vor fi oportunități. Există loc pentru X8, în special în piețe precum China, dar nu am luat încă nicio decizie. Fiecare model trebuie să aibă un caracter distinct și avem nevoie de timp pentru a analiza astfel de lucruri", a declarat Klaus Froohlic, șeful departamentului de dezvoltare al BMW.

Acesta a explicat că un BMW X8 ar avea sens în gama de modele a producătorului alături de X2, X4 și X6. "Una dintre primele decizii pe care le-am luat a fost să facem X6. Toată lumea a spus că nu este necesar, dar a funcționat. Acum avem X2, X4 și X6 și sunt derivate sportive care funcționează pentru noi", a adăugat el.

Un BMW X8 ar putea apărea pe piață în preajma anului 2020 sub forma unei versiuni coupe a lui X7 sau sub forma unui model cu ampatament mai mare pentru a oferi mai mult spațiu la interior.

Printre potențialii rivali ai unui astfel de model se numără și viitorul Audi Q8, dar și Range Rover.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • someone
    don't...PLEASE DON'T
    16 0
  • Deci mai pe americaneste, X7 va fi un Escalade, iar X8 un Escalade ESV (in cazul in care vorbim de varianta cu ampatament largit).
    11 0
  • cred ca vor sa lanseze un mini van si ne obijnuiesc incet :)
    10 0
  • piata dicteaza...aaaa, China dicteaza!

    astia's lungi in picioare, au mainile pana-n pamant si pleaca in vacanta la Beijing cu tot familionu', cu purcel si cu catel (mancarea pe drum)
    11 0
  • Arogantul
    in 2025 se va lansa X9, adica cu 9 locuri, si doi ani mai tarziu coupeul, pardon , TIR-ul X10.
    8 0
  • A brave new world!
    imi displace mercantilismul bmw-ului, dar daca sunt multi, de ce sa nu profiti de ei?
    si totusi sunt nostalgic dupa vremurile masinilor pur sange (bmw era una dintre ele), acum bani si fite.
    poate suna apocaliptic, dar tendintele pietii sunt in directie opusa necesitatilor supravietuirii speciei si cum banul este mai puternic decat natura, nu vad vre-o sansa de scapare asa ca luati-va teren pe marte cat e ieftin
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru