BMW Z4 GT3 vine in 2010 cu motorul lui M3

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.12.2009
BMW a lansat o versiune de competitie a lui Z4, echipata cu motorul V8 de 4.0 litri al lui M3, care ofera 480 CP. Modelul are un pret de 298.000 de euro.

Divizia Motorsport a celor de la BMW a anuntat lansarea lui Z4 GT3 in 2010, model creat strict pentru competitii. BMW Z4 GT3 este eligibil pentru competitiile FIA GT3, International GT Open si ADAC GT Masters. Modelul este echipat cu motorul V8 al lui M3 E92 si dezvolta aproximativ 480 CP gratie modificarilor operate la nivelul electronicii.

Transmisia lui BMW Z4 GT3 este una secventiala cu sase trepte, iar sistemul de franare beneficiaza de un sistem ABS creat special pentru competitii. Jantele acestui model sunt echipate cu elemente de siguranta care permit fixarea si inlocuirea rapida a acestora. Pentru a reduce pe cat posibil masa lui Z4 GT3, BMW a eliminat sistemul de aer conditionat din lista de dotari standard, oferindu-l doar ca echipament optional.

BMW Z4 GT3 va fi disponibil incepand cu cea de-a doua jumatate a anului 2010 si va avea un pret de 298.000 de euro. Oficialii BMW nu au dat niciun detaliu despre o eventuala versiune de strada a acestui model, care ar fi cel mai apropiat echivalent al lui Z4 M.

BMW a procedat intr-un mod similar cu modelul M3, lansand o versiune GT3 a acestuia si o versiune de strada intitulata GTS dupa aproape un an.

Via | BMWBlog

Taguri: BMW, BMW Z4, M3, Z4, Z4 GT3

Comentarii (4)

  • bmw power
    o fi bineeeeeeeeeeeee
    9 0
  • Andrei
    Pret astronomic
    "Modelul are un pret de 298.000 de euro". Mi se pare aberant pretul. Cred ca si un fan BMW ar refuza-o la acest pret. Sunt multe alte concurente mai frumoase si mai performante la aceasta suma. Ti-ai putea lua chiar 2
    3 2
  • cirese
    rabdareee
    @Andrei.... Daca ai citi si tu cu atentie tot articolul ai vedea ca e vorba de o masina omologata FIA GT3... Nicidecum un model de strada.... Acum nu ca ar avea baietii numai articole exceptionale, dar de data asta au dat copy/paste-ul foarte bine :)
    3 0
  • Andrei
    Greseala mea. Cateodata ma grabesc si ma uit numai la datele cele mai importante
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru