#BMWStories: platforma care reuneşte poveştile posesorilor de BMW din întreaga lume

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat în România platforma digitală #BMWStories, un site dedicat unde oricine îşi poate spune propria poveste alături de BMW.

Proiectul #BMWStories este o platformă social media unică în lume care îşi propune să adune poveşti şi experienţe BMW ale utilizatorilor din întreaga lume. Aceştia pot posta povestea lor în format video pe orice canal social media cu hashtagul #BMWStories. Pe lângă poveştiile utilizatorilor din lumea întreagă, #BMWStories găzduieşte şi o serie de scurt metraje produse de BMW în întreaga lume, ce urmăresc legende ale mărcii precum Alessandro Zanardi, pilot, campion paralimpic şi ambasador al mărcii sau Marco Wittmann, campion BMW în Campionatul German de Turisme DTM, dar şi proiecte speciale precum BMW M235i Drift Mob realizat în Africa de Sud.

În România, platforma #BMWStories a debutat oficial în cadrul festivalului care aduce filmele câştigătoare de la Cannes la Bucureşti  "Les Films de Cannes a Bucarest". BMW are o legătură specială cu Festivalul de film de la Cannes. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte cinematografice şi de comunicare ale mărcii a avut debutul aici. Seria de scurtmetraje “The Hire”, care a debutat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2001.

Pe 28 octombrie, #BMWStories a debutat pe marele ecran al festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest”. Înainte de proiecţia principală a serii, filmul „Saint Laurent”, a rulat scurt metrajul „There are millions of BMW stories.

What`s yours?”, care ilustrează cel mai bine conceptul proiectului. 

Urmareste Automarket
În România sunt în pregătire o serie de poveşti ce includ oameni celebri legaţi de marca BMW sau proprietari ce au o legătură specială cu maşina lor BMW.
Proiectele se bazează pe istoria bogată pe care BMW o are la noi în ţară. Piloţi din perioada interbelică ca Petre Cristea sau Marin Dumitrescu au făcut istorie în motorsport alături de maşini BMW, iar ingineri precum Heinrich Petra sau Andrei Bellu şi-au pus amprenta asupra mărcii BMW lucrând în Germania şi Marea Britanie. Nu mai pu'in celebre sunt expediţiile pe distanţe lungi precum aventura solitară a lui Mihai Barbu pe ruta Bucureşti-Ulan Bator-Bucureşti alături de o motocicletă BMW F650 GS Dakar.

Principala platformă de desfăşurare pentru #BMWStories este site-ul dedicat, personalizat pentru fiecare ţară: www.bmw.ro/bmwstories.

Cei care doresc să devină eroi ai proiectului pot posta pe canalele de social media alături de hashtagul #BMWStories sau pot trimite propria poveste prin pagina specială: www.bmwstories.ro. Poveştile #BMWStories pot fi regăsite şi pe canalul Youtube BMW. Aici sunt reunite poveşti interesante din întreaga lume. Iată, de exemplu, povestea singurei bărci BMW din lume, un experiment din anii '50 ce a folosit un motor preluat de pe roadsterul BMW 507. Ambarcaţiunea a dispărut pentru ani de zile, dar un tânăr fan BMW a regăsit-o şi a restaurat-o. Povestea sa este în clipul de mai jos.

BMW este pentru al treilea an consecutiv partenerul „Les Films de Cannes a Bucarest”. Ca în fiecare an, o flotă de modele BMW Seria 5 şi Seria 7 a fost pusă la dispoziţia organizatorilor pentru a asigura transportul personalităţilor la festivalul de film. Festivalul aduce pe ecranele din Bucureşti filmele care au fost distinse la Cannes în acest an, alături de alte proiecţii speciale, precum Retrospectiva Bertrand Tavernier sau „Romanian Short Waves”, programul de scurt metraje româneşti prezentat la Cannes.

Via BMW

Comentarii (2)

  • povesti cu bmw? sigur, am cateva
    1. v-am povestit cand nu puteam sa plec de pe loc pe zapada pentru ca nu aveam bani de cauciucuri de iarna?
    2. v-am povestit cand nu am reusit sa iau curba pentru ca nu am stiut ce face butonasul ala cu drum alunecos pe el si am activat drumul alunecos?
    3. v-am povestit ce placere imi provoaca masina aia de fiecare data cand ajung in benzinarie?
    4. v-am povestit ca merg cu bucse de cardan in portbagaj, ca deh, alea de la dezmembrari nu tin mult

    heheeeeee
    3 5
  • Cu bucse de cardan sau nu in portbagaj, cu sau fara cauciucuri de iarna, un Bmw este mult mai demn decat un Clio Symbol made in Turkey, adica ala pe care il conduci.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru