Bogații lumii au îngroșat conturile Bentley și Rolls Royce: ambele branduri au avut un 2016 record

de Bogdan Mirică, Foto: motortrend
Vineri, 13.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley și Rolls Royce au atras și în 2016 foarte mulți clienți. Ambele companii au înregistrat un record de vânzări.

Chiar dacă au fost puși la zid de către puriștii brandului după ce au decis să lanseze primul SUV și primul diesel din istorie, englezii de la Bentley culeg acum roadele îndrăznelii lor. 2016 a fost un an extrem de bun pentru companie, iar asta i se datorează și noului Bentayga, care a adus noi clienți brandului.

Bentley a reușit să vândă 11.023 de mașini la nivel mondial, cu 9% mai multe decât în 2015, atunci când bifa 10.100 de unități comercializate. Ca și anul trecut, cea mai mare piață pentru Bentley rămâne SUA, acolo unde s-au vândut 2792 de mașini, ușor mai puține decât cele 2864 de anul trecut.

Esential 11.023 mașini a vândut Bentley în anul 2016.
4011 mașini a vândut Rolls Royce în anul 2011.
Europa nu se lasă mai prejos când vine vorba despre mașini de lux și urcă pe locul doi în topul Bentley cu 2676 de mașini.
Piața mamă, adică cea din Marea Britanie, plusează cu 1615 mașini. China a avut parte de un regres, întrucât vânzările au scăzut de la 1615 la 1595 de mașini.

Eternul rival Bentley a avut un 2016 la fel de bun. Rolls Royce a înregistrat al doilea an consecutiv cu cifre record. S-au vândut 4011 limuzine, cu 6% mai mult decât în 2015. Și în cazul Rolls Royce America a reprezentat cea mai bună piață, cu o creștere de 12%. Europa a venit pe locul doi cu o creștere de 28%, stimulată și de faptul că Germania a consemnat un salt de 30 de procente față de 2015.

Ca și în cazul Bentley, Rolls Royce a consemnat o scădere pe piața din Orientul Mijlociu din cauza fluctuației prețului petrolului și a instabilității politice din zonă. Cu toate acestea, dealerul din Dubai a vândut cele mai multe exemplare Rolls Royce la nivel mondial.

Comentarii (6)

  • ....apropos, azi citeam Eminescu...,,Imparat si proletar,,...
    10 7
  • Ca daca matale ai fi imparat te-ai mai gandi la proletari.... Pune mana si fa-te imparat daca doresti un Rolls... sau e de vina statu' ca nu faci tu destui bani?.....
    8 7
  • Asta e nimic. Sa vezi cand o sa apara noul Bentley Continental GT, noul Phantom si suv-ul Rolls. Atunci chiar ca o sa bata toate recordurile la vanzari.
    Mi se pare normala cifra tinand cont ca in lume sunt 17 milioane de milionari si miliardari. Din atatia sunt chiar putini cei care au dat banii pe un Bentley si un Rolls.
    13 2
  • Workingformyliving
    Bravo @dudu... chiar e nevoie de cate careva sa le mai spuna in fata adevarul
    2 3
  • Spune-i si lui Eminescu acelasi lucru care mi l-ai spus mie,el a scris poezia...si -mi putzi a lingau ....parca!
    5 5
  • i-as spune dar nu mai traieste
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru