Bolid german de 800 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.02.2007
Nemtii de la Gumpert pregatesc pentru Salonul Auto de la Geneva o editie sport a modelului Apollo de anul trecut. Apollo sport va avea 800 de cai putere si va putea atinge 0-100 km/h in doar 3 secunde.

Constructorul german Gumpert Sportwagenmanufaktur va prezenta la Salonul Auto de la Geneva supercar-ul Apollo Sport. Motivati de succesul obtinut anul trecut cu modelul original Apollo, constructorii de la Gumpert au realizat o noua masina care sa imbunatateasca rezultatele generatiei trecute.

Noul Apollo Sport va avea o caroserie tubulara din otel crom-molibden cu o structura monococa integrata din fibra de carbon. Prizele de aer uriase de pe acoperis si de pe panourile laterale ale usilor ofera o racire perfecta motorului bi-turbo bazat pe o versiune V8 de 4.2 litri provenita de la Audi. Puterea propulsorului (800 de cai) combinata cu masa scazuta (doar 1200 de kilograme) face ca Apollo Sport sa atinga o viteza maxima de 360 km/h si sa urce de la 0 la 100km/ in doar 3 secunde.

Editia Sport se diferentiaza de cea standard a lui Apollo prin pachetul aerodinamic, care include mai multe prize de aer, prin eleronul GT si prin spoilerul fata foarte coborat. La interior, supercar-ul include ca echipare standard un pachet Alcantara, aer conditionat, un CD player, navigatie prin satelit si o camera care ajuta la manevrele de parcare cu spatele.

Apollo Sport va utea fi achizitionat cu un pret de 299.500 de euro plus taxe.

Comentarii (1)

  • cedrik
    fain
    mi se pare mie sau seamana cu un logan cu spoilere si eleron? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru