Bosch vrea să testeze mașini autonome la Cluj-Napoca: "Discutăm cu autoritățile pentru a obține autorizație"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 24.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul german Bosch negociază obținerea unei autorizații pentru a testa mașini autonome la Cluj-Napoca și intenționează să construiască o pistă de teste în apropierea orașului.

Bosch este una dintre numeroasele companii care dezvoltă software pentru mașini autonome, iar germanii dețin un centru de tehnologie în Cluj-Napoca.

Oficialii companiei au dezvăluit că au inițiat discuții pentru a obține autorizația de a testa mașini autonome în oraș și au oferit detalii despre proiect: în fiecare mașină ar urma să se afle două persoane, dintre care una va fi atentă la drum, iar cealaltă va prelucra date. În plus, Bosch intenționează să construiască și o pistă de teste unde să poată evalua mașinile autonome fără niciun fel de risc din punct de vedere al siguranței rutiere.

"Suntem în discuții pentru a obține autorizație pentru aceste teste și, pe de altă parte, ne gândim să construim, fie cu parteneri, fie pe cont propriu, o pistă de test  lângă Cluj-Napoca, unde să putem vedea în siguranță ce pot face mașinile autonome. Primul pas ar fi pista de testare, iar al doilea va fi ca mașinile să ruleze autonom în Cluj-Napoca, dar pentru asta avem nevoie să obținem autorizație", a declarat Dennis Raabe, șeful centrului de tehnologie Bosch de la Cluj-Napoca, pentru publicația Hotnews.

Oficialul Bosch nu a menționat în ce părți ale orașului ar urma să aibă loc testele, însă a exclus varianta de a obține autorizație pentru străzi din zona centrală.

"Încercăm să obținem autorizație pentru a face teste în anumite zone.

Nu putem să începem cu centrul Clujului. Suntem în discuții, primim feedback și, dacă vom obține autorizația, vom face testele cu două persoane în mașină", a adăugat el.

Oficialul nu a menționat data la care ar putea începe testele în cazul obținerii autorizației și nici mașinile pe care ar urma să le folosească.

Via Hotnews

Comentarii (7)

  • scamel
    sa nu le dea aprobarea! dupa ce am scazut sub 19 milioane de locuitori...sa-i trimita in china, sau in india.
    6 4
  • pai de ce sa nu le dea aprobarea?...cu mai multe masini autonome poate scadem si noi numarul de morti de pe sosele si intram in rand cu tarile mai normale
    10 3
  • Ma bucur ca au ales Clujul. Cum toate merg lent si foarte lent acolo, e un mediu foarte linistit pentru teste, pot testa lejet masinile.
    8 3
  • Fereaaa ca trece "BOSS"ch-ul !!!
    Aaaaa... nu e diesel... e AUTONOM...
    8 0
  • mircea badea
    au acceptul meu, reprezint romanul adevarat(pe cale de disparitie insa).

    sau daca au curaj, sa le testeze in bucuresti, sunt cei mai multi manelisti/nevrozati. daca trec testul, se pot descurca oriunde in lume.
    4 0
  • Eu sa fiu in guvern fix asa le-as spune: Sa faca centru cu pista (pe banii lor) si dupa "n" ore de teste acolo primesc autorizatia. Asa se face dezvoltarea ifrastructurii pe banii companiilor private.
    Si dupa aia pista poate atrage si alti fabricanti ;)
    2 0
  • te invarti in cerc ca un puddle la circ si asta numesti tu...teste?

    testarea se face in conditii cat mai apropiate de realitate, ci ce ar fi mai bun decat insusi traficul unui oras? Adevarat, riscurile sunt majore in acest caz, iar prezenta asistentilor umani nu ar garanta lipsa unor situatii deosebite.

    as pune pariu ca vor obtine autorizatie...dar in zone mai putin centrale
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru