Bottas va pleca din pole position în Brazilia din fața lui Vettel. Hamilton, pe ultimul loc după un accident în calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 11.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursa de la Interlagos din fața lui Sebastian Vettel după ce ambii piloți au profitat de un accident suferit de favoritul Lewis Hamilton în debutul sesiunii de calificări.

Calificările pentru Marele Premiu al Braziliei au oferit momente dramatice la start, însă acest lucru nu are nicio influență majoră în finalul acestui sezon, care și-a desemnat deja câștigătorii.

Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:08.322 și va pleca din pole position după ce l-a învins pe Sebastian Vettel cu numai 0.038 secunde.

Între timp, Lewis Hamilton nu a reușit să stabilească niciun tur cronometrat, întrucât la numai două minute după startul primei părți a calificărilor a pierdut controlul monopostului Mercedes în virajul 6.

Britanicul a derapat și s-a lovit de zidul de protecție din pneuri de pe marginea circuitului, iar partea stânga - față a monopostului a fost grav avariată, astfel că Hamilton nu a mai putut continua calificările și va lua startul în cursă din spatele plutonului.

Absența lui Hamilton din calificări i-a permis lui Kimi Raikkonen să obțină locul 3 pe grila de start pentru Ferrari în fața celor doi piloți de la Red Bull Racing, Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

Totuși, Ricciardo nu se poate bucura de locul 5 ca urmare a unei penalizări pe grila pentru înlocuirea unor componente ale unității de propulsie. Astfel, locul său va fi luat de Sergio Perez, care va fi urmat de Fernando Alonso și Nico Hulkenberg.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României.

Brazilia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (35)

  • O ultima ironie pe care soarta o face fanilor Ferrari....Hamilton greseste dupa ce si-a adjudecat titlul in Mexic..asta si cu ajutorul lui Vettel care daca n-ar fi gresit atunci ar fi ramas matematic in lupta pentru titlu
    9 8
  • Desi cine stie ce ironie o sa-i faca soarta lui Hamilton sezonul viitor.
    8 7
  • Eu nu inteleg cam cum au profitat de accidentul lui Hamilton?
    5 10
  • n-are a face ... odata ce istoria o ia pe un fagas, evenimentele decurg de acolo ... adica daca nu exista acrosajul din Singapore sigur nu era si problema lui Hamilton de azi, sau macar nu asta ... pentru ca evenimentele curgeau altfel, erau altele mai exact
    1 1
  • Frumos interviul cu Alonso de dupa calificari, probleme de la McLaren par sa fie rezolvate. Bine ca au renuntat la Honda!
    9 5
  • Ma gandeam cum o s-o dea in bara pilotii Ferrari si eh... le-a reusit :P Exact cand a contat sa scoata un tur bun, au gresit... si se mai mira ca nu castiga curse... bine ca se termina sezon... Ati vazut ce vesel era Alonso? Cred ca este prima sesiune de calificar in care realmente in vad vesel, era entuziasmat ca va pleca de pe 6 :P

    Bravo Bottas, smecher turul, Vettel si Raikkonen... pacat....
    11 7
  • Asta e Lewis a facut o greseala copilareasca. Daca si Bottas i-a batut pe Ferraristi, Lewis le-ar fi dat o jumatate de secunda la Ferraristi, cam asta e medie fata de Bottas in Q3 in 2017. La Abu Dhabi, Lewis sa ii tina spatele lui Valterri cuminte pe locul 2 si Vitelica pierde si locul 3.
    9 25
  • Pentru plagatorul nerusinat..Totul e posibil :)))) Pentru a nu pica de fraier precum unii fani Ferrari de pe aici eu sunt circumspect in ceea ce priveste viitorul :))) Am invatat lectia asta :)))).unii nu vor sa invete:)))
    5 6
  • plagiatorul*
    4 4
  • Ma gandeam cum o s-o dea in bara pilotii Ferrari si eh... le-a reusit :P Exact cand a contat sa scoata un tur bun, au gresit... si se mai mira ca nu castiga curse... bine ca se termina sezon... Ati vazut ce vesel era Alonso? Cred ca este prima sesiune de calificar in care realmente in vad vesel, era entuziasmat ca va pleca de pe 6 :P

    Bravo Bottas, smecher turul, Vettel si Raikkonen... pacat....
    5 8
  • @McLaren_Mircea_1984 Te doare tare, nu ? Esti unicat, esti singurul din lume pe care-l doare rau, dar o tine în nestire pe a lui !
    5 5
  • @lol Roaga-i pe fanii Ferrari sa-ti explice...ca nu mai imi obosesc mintea cu tine Sau poate faci pe fraierul pentru a ma enerva :))) ar fi si asta un mod de a face misto da' ma indoiesc c-ai reusi sa faci pe fraierul...asa esti tu.
    4 6
  • @ZZZ: Haide sa-ti explic eu tie de ce nu au profitat de abandonul lui Hamilton pentru ca esti mai prostut. Cel care a scris articolul a plecat de la premiza ca Hamilton lua sigur poleposition, care putea sa fie adevarata sau nu, dar Bottas si Vettel au mers destul de bine comparativ cu Hamilton, plus temperatura pistei era scazuta cand SS-urile nu performeaza la fel de bine. Hamilton avea o sansa buna de a lua pole-ul dar in acelasi timp, putea sa nu-l ia. Bottas si Vettel n-au profitat de nimic, pur si simplu si-au vazut de treaba lor. Cu Hamilton sau nu pe pista, tot astia trei erau favoriti la pole.
    8 7
  • @GTS Si pentru ce era vesel Alonso ? Pentru ca a scos un timp cu 1,3 sec mai slab decat timpul de pole, pe un circuit foarte scurt ? Pai anul asta a avut diferente mai mici, pe circuite adevarate ! Face show de doi lei, parca vad ca la anul o sa planga dupa Honda !
    7 11
  • Esti ...rau..eu m-am referit la faptul ca titlul cel putin teoretic s-ar mai fi jucat.am si spus si-n comentariu.Over..
    4 5
  • Mercedes a confirmat pe twitter ca Lewis va lua startul din pitlane pentru a pune un motor nou, o cutie noua setata in trepte mai lungi + contului unui ziarist spanion componente pentru 2018. Inseamna ca poate stoarce motorul acesta in ultimele 2 curse de dracu il ia. Nu va prinde podium, dar vine pe 4. La Abu Dhabi, chiar daca va fi cald, nimeni din top-6 nu va avea un motor atat de nou ca el,va putea sa il forteze la maxim, fara a tine seama de acei parametri in care sa ruleze si de scadere a performantei pe masura ce motorul imbatraneste.
    6 13
  • Eu zic ca daca vitelusul joaca ping-pong , Hamilton poate prinde top 3.Foarte bune rezultatele lui Alonso si Checo din calificari.

    Mircea, ce mai stii de tizul tau (Mircea1985)? Vad ca de cand s-a decis CAMPIONUL nu mai da nici un semn de viata.Ma tem ca rezultatele lui Hamilton l-au bagat in depresie.
    9 8
  • fetelica nu termina pe 2 sezonul....ooo daaaa, daca nu erau gafele championului multiplu....acum avea o sansa buna, nu-i asa...loooooool
    4 8
  • Honestly
    Alonso pe 7 cu honda? La anul o sa le dea fiori reci unora....Multora.
    8 4
  • Podium: Bottas, Vettel, Raikkonen.
    3 3
  • puteau pune un motor nou cu specificatii pentru 2018 in alt mid, adica fara sa se duca hamilton cu masina in porumb?
    9 0
  • O cursă foarte interesanta din mai multe aspecte:
    1 Ce vor face Bottas , Vettel , Hamilton si Alonso.
    2 Văd ca stafful lui Hamilton a fost jefuit. Deci Mercedes nu e prea iubita in Brazilia.
    3 Retragerea lui Massa cred că va fi spectaculoasă. Aproape sigur o sa facă o cursă mare.
    5 1
  • De fapt pe Hamilton il cautau, pentru ca l-a batut pe Alonso in primul sezon al sau in F1.
    In alta ordine de idei Hamilton a iesit in decor deci curba aia nu-l iubeste....pff, iar am fumat.
    Brazilia are una din cele mai mari rate de criminalitate din lume, dar ce mai conteaza asta cand unii dintre noi avem capsa pusa pe unul din piloti.....concluzionand, noi astialalti suntem "heitări" si avem mesaje negative, ca tot te plangeai mai acum cateva articole.
    3 7
  • https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2016/01/29/months-before-rio-olympics-murder-rate-rises-in-brazil/#57a3e5127904

    ....doar asa de amorul lecturii
    .....si o parte a criminalitatii nici macar nu ajunge in statistica, evident din cauza lui Hamilton
    2 6
  • Intenționat am spus " echipa Mercedes " , tocmai pentru a nu face referire la Hamilton. În comentariul meu nu l-am atacat pe " englez ". Doar tu crezi chestia asta. Nu m-am bucurat la accidentul pe care l-a suferit , deoarece e în joc viața unui om. Adevărat , nu îl suport pe Hamilton , dar sa îmi aduci niste acuzații nefondate asta e prea de tot. Si tu si lol si alții de pe aici nu vedeți pădurea de copaci. Dacă la un simplu comentariu sunt atacat , dacă mai ziceam ceva de Hamilton ce se întâmpla ? Toți fanii lui m-ar fi criticat , sunt sigur de asta.
    7 2
  • Si inca ceva. În 2007 dacă îl bătea pe Alonso era campion mondial. Dar nu a fost. Le-a luat Raikkonen titlul pe prostia lui Ron Dennis si a lui Hamilton. Tot timpul Alonso e scos tap ispășitor. " Intangibilul " nu poate fi atacat niciodata. Marii piloți care și-au dat viața pentru acest sport se răsucesc în morminte când sunt asociați cu acest incult. Nici un mare pilot , nici măcar James Hunt nu au avut caracterul lui de primitiv. Dacă asta va atrage pe voi la el eu nu mai am ce comenta.
    10 2
  • Nu stiu unde vezi tu acuzatiile. Ca ai ceva cu Hamilton, asta stie toata lumea de aici. Concluzia ta vizavi de incidentul cu autocarul celor de la Mercedes, chiar daca nu are nimic de a face cu Hamilton, ceea ce ma indoiesc avand in vedere ca nu ratezi nicio ocazie sa zici ceva negativ despre el, nu e trasa de par, e jumulita de par. Aia vroiau bani si li se rupea daca banii erau de la Mercedes sau de la Dacia.
    E un proverb chinezesc care zice cam asa "ospateaza-te cu o masa sanatoasa si vei fi prea plin pentru o imbucatura nesanatoasa".....
    4 9
  • @ dubfire..Mi se pare ca si-n timpul Jo s-a intamplat un atac asemanator asupra unor sportivi americani
    1 1
  • Stirea in original se refera la staff-ul Mercedes nu la staff-ul lui Hamilton .Tu ai spus in prima faza staff-ul lui Hamilton ca pe urma sa tragi concluzia ca Mercedes nu prea e iubita in Brazilia.acum sincer .eu cred ca persoanele respective au atacat autocarul Mercedes nu pentru ca n-au suportat Mercedes ci pentru ca au urmarit sa fure tot felul de obiecte de valoare...Oricum Brazilia e in top-ul criminalitatii si sportivi straini mereu au fost printre victime
    0 2
  • @ dubfire- Scuze ca n-am vazut comentariul tau in care ai spus ceea ce cred si io. Ma refer la ultimul comm :))
    0 2
  • Senna ai perfecta dreptate. Mi-a parut bine de dialog. Promit ca nu am sa mai fac referire la comentariile tale.
    Numai bine.
    0 2
  • Mai Senna, ba pe prostia lui Alonso ca nu si-a asumat rolul de pilot secund cand timpii il recomandau ... Nici macar in ultima cursa. S-a purtat precum un copil prost si frustrat.
    0 2
  • În altă ordine de idei , felicitări lui Marc Marquez. După părerea mea a castigat meritat acest sezon. Încă o dată felicitări lui și celor de la Repsol Honda.
    5 0
  • Si o duba a echipei Sauber a fost implicat intr-un eveniment asemanator cu ce au patit cei de la Mercedes
    2 0
  • Si masina in care era Button a fost atacata in 2012 sau 2013 parca. Tot in Brazilia.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru