Brabus G V12 S: cadoul aniversar pentru Mercedes

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 07.03.2010
Tunerul Brabus a prezentat la Geneva modelul G V12 S. Acesta este cadoul pentru implinirea celor 30 de ani de la lansarea lui G-Klasse pe piata auto.

Esential

700 CP produce motorul lui G V12 S

Casa de tuning Brabus a pregatit la Geneva un model aniversar pentru constructorul Mercedes-Benz. Tunerii au creat un G V12 S pentru a sarbatori cei 30 de ani de cand modelul G-Klasse s-a lansat pe piata auto. Pentru realizarea acestuia germanii au ales ultima generatie a lui G-Klasse. Sub capota lui G V12 S se ascunde un propulsor V12 de 6.3 litri biturbo care livreaza 700 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 1.320 Nm.

Pachetul de modificari ale motorului include un set de turbine optimizat pentru un raspuns mai bun, un intercooler modificat, un sistem de evacuare nou si o unitate ECU reprogramata. Cu noile modificari aduse propulsorului, modelul german sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 4.3 secunde si poate rula cu o viteza maxima de 240 km/h.

Tunerul german a ales pentru modelul aniversar jante cu un diametru ce variaza intre 20 si 22 de inch pe care le-au incaltat cu pneuri Pirelli sau Yokohama. La interior germanii au montat un volan ergonomic, iar pielea a fost brodata cu logo-ul Brabus.

Via | topspeed

Comentarii (11)

  • Fratele meu din spania are unu dinasta si merge fuljer....Prin Madrid mere cu el ca trasnetul
    1 15
  • inca un tanc care este inutil oamenilor de rand
    chiar ma gandesc care este idiotu care sa dea o carutza de bani peo masina care in rest ca e urata cu spume nu face alceva nimik.
    la vreo 300.000euro cam cat costa monstru asta imi luam o gramada de masini sa o inlocuiasca...........
    o masina fara sens.........zic io
    6 8
  • p-george
    Nu este pt oamenii de rand
    Frumusetea este discutabila iar masina asta are personalitate. 2 la mana masina asta este pentru colectionari deci ala care da 300k euro nu are un polo diesel pt oras si asta pt weekend. 3 exprimarea "in rest ca e urata" lasa de dorit.
    5 2
  • discutand de extreme...
    Conform World Records Academy de la Brabus vine cel mai rapid SUV pe sosea: Brabus GLK V12

    Cel mai accesibil SUV din lume este insa ... Dacia Duster

    http://www.worldrecordsacademy.org/transport/most_affordable_SUV_Dacia_Duster_sets_world_record_101584.htm
    5 0
  • Anti BMW
    @ tzenu_bmw
    Dar daca era produsa de BMW o ridicai in slavi ca e frumoasa si ca nu e una mai tare decat ea?
    6 1
  • LauCalin
    @tzenu _bmw
    Idiotul care ar da atatia bani pe asa ceva este acelasi care ar da foarte multi bani pe un X5M, un X6M sau un astea doua modificate de Hamann sau Alpina (daca sti tu ce sunt astea). Urate cu spume ar fi alte marci (nu dau nume ca te oftici), masina asta este singurul model care si-a "conservat" designul de baza vreo 30 ani. Doar 911 a mai facut asta. Sa faci dintr-un design clasic unul cu tendinte moderne (care sa si prinda la public) nu e tocmai usor.
    Oricum, dpdv tehnic, jos palaria. O masina foarte tare.
    6 1
  • brabus
    aspectul este extraordinar si un mercedes-benz se comporta ca atare. Masina este una frumoasa un desing aparte dar totusi nu este destinata oamenilor de rand .Cei care au bani sa dea pe bolidu asta sunt invitatii mei
    3 1
  • Lucica
    Da
    G-ul ramane G.Merge peste tot.Celelalte nu merg peste tot.Ma bucur tare pt.ca este considerata urata de catre cei cu cultura auto.Nu vor strica imaginea G-ului cumparand asa ceva.Cine cunoaste si poate cumpara asa ceva.Bravo Merc !
    5 1
  • Opinie
    G-ul merge peste tot, dar nu daca e G-ul din foto. In off-road G-ul de sus nu merge.
    0 1
  • Lucica
    Esti sigur?De unde stii?
    1 0
  • cirese
    peste tot!
    de 30 de ani au mers chiar peste tot. fie ca a fost AMG, sau doar G simplu. Intr-adevar... asa cum au mai spus-o si cei care au cultura , si de data asta fara "" G-ul este o masina doar pentru cunoscatori, pentru oameni cu adevarat pasionati de offroad. Vezi marile vanatori organizate de Tiriac in fiecare an.... unde pana si domnul wolfgang porsche vine in asa ceva... Oare dc? Respect pentru munca depusa atata timp si speram sa il mai vedem inca macar atatia ani pe strazi... Putine, dar remarcabile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru