Brembo ieftineste discurile de frana ceramice

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 30.10.2008
Gratie unui parteneriat dintre Brembo si Daimler, discurile de frana ceramice vor aparea si pe modelele obisnuite.

Discurile de frana ceramice sunt utilizate in industria auto doar la modelele de cea mai inalta performanta, principalul motiv pentru acest lucru fiind pretul extrem de ridicat, aproximativ 12.000 de dolari.

Acest lucru s-ar putea schimba in viitorul imediat, cand discurile de frana ceramice ar putea ajunge pe fiecare model de serie. Brembo, cel mai cunoscut producator de sisteme de frana din lume, a devenit proprietar majoritar la producatorul de discuri de frana ceramice BCBS.

Brembo detinea pana la achizitia de saptamana aceasta jumatate din BCBS, impreuna cu Daimler. Din aceasta afacere, Brembo ar putea obtine productia unor discuri de frana ceramice la preturi mult mai mici, conform oficialilor companiei.

"Tehnologia de productie a discurilor de frana ceramice este gata sa fie aplicata la o scara mult mai larga, gratie muncii pe care am dus-o cu Daimler", a declarat Alberto Bombassei, CEO Brembo.

In scurt timp, Brembo va furniza discuri de frana ceramice pentru modelele de top de la Mercedes si BMW si pentru alte modele de pe piata.

Discurile de frana ceramice din carbon au o durata de viata de patru ori mai lunga si sunt mult mai eficiente.

Via | Leftlane

Taguri: BMW, Brembo, Mercedes

Comentarii (1)

  • dragos
    se poate
    se pot punediscuri de frana ceramice si la un nissan primera P12 din 2003 . daca se poate as dori sa primesc pe mail un ajutor sau un numar de tel sau chiar un bip 0762641101 dragos
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru