Britanicii sunt hotărâți să interzică mașinile diesel și pe benzină: primarul Londrei a cerut aplicarea planului până în 2030

de Paul Cosma
Joi, 21.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie este determinată să ducă la bun sfârșit planul prin care mașinile cu motoare diesel și pe benzină să fie interzise până în 2040, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters. Mai mulți oficiali britanici, printre care și primarul Londrei, au cerut ca acest plan să fie implementat cu 10 ani mai rapid, până în 2030.

În urmă cu un an, Marea Britanie anunța taxe mari pentru mașinile diesel până în 2020 și intenția de a interzice complet vânzarea de vehicule diesel și pe benzină până în 2040.

Planul britanicilor a fost pus la îndoială, de curând, de către Financial Times care a scris că “planul a devenit o simplă misiune”.

Cu toate acestea, surse guvernamentale citate de Reuters dau asigurări că Marea Britanie își va duce la bun sfârșit planul de interzicere a mașinilor cu motoare diesel și pe benzină.

Mai mulți oficiali britanici, printre care și primarul Londrei, au cerut chiar ca planul să fie implementat cu 10 mai rapid, până în 2030.

Potrivit surselor citate, planul “Road to Zero” va fi detaliat în curând de către autoritățile britanice, după mai multe discuții purtate între mediul de business și diverși oficiali de stat.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Intentii laudabile, dar cu ce le vei inlocui?
    1 0
  • Edikkk
    Le vor înlocui doar cu full-electrice sau semi-electrice cu benzină, LPG sau mai ales CGN
    2 0
  • Edikkk
    Nu degeaba Skoda a aratat, ultimul sau concept, un hibrid cu CNG (nu benzina, nu LPG) !!

    Bravo UK ! Ca au cohones sa interzica masinile pe motorina si benzina.

    Plus ca acum instaleaza in Nordul Scotiei parcuri eoliene de ... 12 MW bucata !

    ENORME !

    Puneti asta langa legea deja data ca orice benzinarie trebuie sa aiba si o priza de incarcare masini electrice si deja UK sunt pe drumul cel mai bun catre o societate mai verde cu adevarat !


    Nu Germania care sprikjina in draci ca sa dea ei cu 300km/h pe Autoban cu dieselu de se duc particolele in toata Europa !
    2 0
  • mircea badea
    mai e o vesnicie pana atunci.

    intre timp, sa ieftineasca bicicletele electrice si scuterele macar.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru