București, în fața unei decizii istorice: mașinile și motociclete ar putea fi interzise pe străzi pe 22 septembrie. Propunerea va fi supusă votului în această săptămână

de Paul Cosma
Marti, 04.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate mașinile, motocicletele, chiar și scuterele, ar putea fi interzise pe străzile din București pe data de 22 septembrie, se arată într-o propunere a Primăriei Capitalei. Viceprimarul și 3 consilieri au venit cu ideea, iar propunerea va fi supusă votului în această săptămână, pe 6 septembrie.

Pentru prima dată în istoria Capitalei, traficul pe străzi ar putea fi interzis pentru o zi printr-o măsură menită să încurajeze deplasarea cu ajutorul mijloacelor de transport în comun și să reducă traficul infernal.

O propunere venită din partea Primăriei Capitalei presupune ca toate mașinile, motocicletele, chiar și scuterele, să fie interzise pe străzi pe data de 22 septembrie, într-o zi de sâmbătă. Autorii propunerii, viceprimarul și 3 consilieri, vor să încurajeze bucureștenii să meargă mai mult pe jos și să lase mașinile în parcare, potrivit Digi24.

Dacă propunerea va primi votul majorității consilierilor din Primărie, pe data de 22 septembrie, în intervalul orar 10-18 vor putea circula prin București doar ambulanțele, mașinile de poliție, pompierii, presa și taxiurile. Însă, cei care dovedesc că au nevoie neapărat să meargă cu mașina vor fi lăsați să treacă.

“În orice oraş, în topul piramidei este cetăţeanul, nu maşina.

De oriunde am intra în Bucureşti se poate utiliza transportul în comun”, a spus Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei. Oficialii Primăriei se gândesc și la varianta delimitării unei zone din București, în loc să interzică traficul în tot orașul.

Via Digi24

 

Comentarii (11)

  • Rudolf D.
    Cel mai bine ar fi sa le interzica pe timp de un an.
    Locuitorii orasului ar deveni mult mai sanatosi si speranta de viata ar creste substantial. Zgomot mai putin, poluare mai putina.
    Totusi ziua nu e bine aleasa. Trebuia sa fie 23 august ca multi sunt deja obisnuiti cu defilarile.
    7 7
  • Pai da...
    Sa o faca in timpul saptamanii, nu sambata cand, este mai liber. O sa fim nevoiti sa facem cumparaturile saptamanale ori dupa ora 18 ori duminica...
    5 5
  • Utopie! Aveti retea de transport care sa sustina asa ceva??!!
    16 4
  • gabi_o
    Stai tu linistit ca sunt persoane care NU IES din casa fara masina!
    4 2
  • Pai da...
    Bucuria taximentristilor :)
    8 1
  • mircea badea
    hai 2 zile macar..
    5 8
  • Westbam
    Asta e revolutia in trafic promisa de Fireasca?
    Este pregatita reteaua de transport in comun pentru asa ceva?
    Eu am serioase indoieli.
    6 2
  • cineva
    S-a inteles gresit: pe 22 septembrie primaritza geniala si shleahta ei de consilieri vor avea interzis in Bucuresti. Asta ca masura de inceput. Daca totul e ok, primesc interzis pe veci.

    Indrazneste sa visezi !

    "slogan anti-PSD" de pe deja celebrele placate de inmatriculare
    3 1
  • Taximetristii vor da foc primariei. Iti dai seama ce ar insemna sa nu poata circula o zis prin oras, adica sa nu faca nici-un ban?
    0 1
  • hazard
    si cu ce ma duc in club, cu rolele/bicla/trotineta???
    0 2
  • @haznard:
    - ia o curba...:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru