Bugatti Chiron nu scapă de electrificare: următoarea generație va avea propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Vineri, 21.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti Chiron va primi propulsie hibridă cu ocazia generației următoare, însă lansarea de peste 7 ani ar putea fi amânată în cazul în care constructorul decide să dezvolte încă un model.

La lansarea din februarie 2016, Bugatti Chiron a devenit cea mai puternică mașină din istorie, prin prisma performanțelor sale de invidiat: motorul de 8.0 litri este cvadri-turbo și produce 1500 de cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 1600 Nm, disponibil între 2000 și 6000 rpm. Aceste cifre fac ca sportiva să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 420 km/h.

Ce șanse sunt că viitoarea generație să fie și mai performantă? Oficialii Bugatti oferă deja primele indicii în acest sens și anunță că viitorul Chiron va avea propulsie hibridă, considerată esențială pentru că parametri tehnici să fie îmbunătățiți.

"Electrificarea se va întâmpla. Următoarea generație este departe de a fi dezvoltată, dar după modul în care tehnologia bateriilor și motoarelor electrice merge înainte pare sigur că următoarea mașină va fi electrificată într-un fel sau altul. Va fi prea devreme pentru o mașină electrică, dar electrificarea se va întâmpla", spune CEO-ul Wolfgang Durheimer.

Teoretic, noul Bugatti Chiron ar trebui lansat în 2024, însă planurile ar putea fi bulversate de o eventuală decizie de a lansa încă un model.

Într-o astfel de situație, noul model ar putea fi prezentat în 2024, în timp ce noua generație a lui Chiron ar urma să fie împinsă până în 2032.

"Analizăm ce vor clienții și avem câteva idei, dar nu suntem sub presiunea de a lua o decizie. Ne așteptăm ca producția lui Chiron să dureze 8 ani. Suntem în faza de predezvoltare, ne pregătim din punct de vedere tehnic și întrebam clienții ce așteptări au", a mai spus el.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • dragnea ftw
    deja e fumat chironul..next!
    peste 7 ani ar fi bine sa aiba 10 mii de cai.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru