Bugatti Galibier de serie va fi lansat în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.09.2010
Bugatti pregăteşte în prezent versiunea de serie a conceptului 16C Galibier. Supercarul cu patru locuri ar urma să fie prezentat în 2013.

Esential

800 de cai putere va dezvolta Bugatti Galibier de serie.
300 de unităţi Galibier va produce Bugatti.

Primirea călduroasă de care s-a bucurat conceptul Galibier i-a determinat pe cei de la Bugatti să accelereze procesul de dezvoltare a versiunii de serie, programată să debuteze pe piaţă în 2013. Modelul cu patru locuri va prelua propulsorul W16 de 8 litri al fratelui Veyron, însă va folosi doar două unităţi de supraalimentare, ceea ce va face ca bagajul de putere să se limiteze la doar 800 de cai.

La fel de limitat va fi şi numărul exemplarelor propuse pentru producţie, Bugatti intenţionând să dea naştere unei serii de 300 de exemplare, evaluate la un preţ destul de piperat: aproximativ 1.1 milioane de euro fiecare bucată. Noul Galibier ar urma să intre în producţie la aceeaşi uzină din Molsheim, după ce ultimul Veyron va ieşi de pe linia de asamblare, eveniment programat la sfârşitul lui 2012. 

Bineînţeles, asemeni fratelui Veyron, Galibier va putea fi supus unui program de personalizare intens, pentru a oferi un caracter exclusivist complet.

 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • vdub representing deutschland VV
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru