Bugatti lansează Baby II: vehiculul electric de mici dimensiuni are roți motrice spate, dezvoltă 13 CP și este inspirat de legendarul Type 35.

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 13.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a prezentat noul Baby II, un vehicul echipat cu un motor electric și destinat celor mai înfocați fani ai mărcii. Bugatti Baby II poate fi utilizat atât de copii, cât și de adulți, iar prețul de pornire anunțat de constructorul din Molsheim este de 30.000 de euro plus taxe.

Bugatti împlinește 110 de ani de existență, iar pentru a sărbători cum se cuvine frumoasa vârstă, oficialii constructorului din Molsheim au pregătit mai multe surprize pentru fani. În urmă cu câteva săptămâni, Bugatti a lansat ediția specială Chiron "110 ans Bugatti", iar în cadrul Salonului Auto de la Geneva am făcut cunoștință cu La Voiture Noire.

Acum, Bugatti are o surpriză și pentru cei mici. O nouă versiune a lui Bugatti Baby, un vehicul electric destinat, în special, copiilor. Povestea lui Bugatti Baby începe în 1926: Roland Bugatti aniversa 4 ani, iar tătăl acestuia, Ettore, a construit o jucărie cu un design inspirat de celebrul Type 35.

Deși Ettore și-a dorit ca Baby să fie produs într-un singur exemplar, în scurt timp au apărut pasionați care l-au rugat să asambleze mai multe unități. Astfel, producția lui Bugatti Baby a ajuns la aproximativ 500 de unități.

Acum, oficialii companiei din Molsheim reiau povestea de succes și promit să asambleze 500 de unități Bugatti Baby II.

Modelul este echipat cu un motor electric și, spre deosebire de prima ediția, acesta poate fi utilizat și de adulți.

Vehiculul pregătit de Bugatti dispune de două moduri. Primul dintre acestea este dedicat copiilor, iar motorul electric produce 1.3 CP, viteza maximă fiind limitată la 20 km/h. În modul dedicat adulților, puterea motorului crește până la 5 CP, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 45 km/h.

Bugatti a pregătit și o cheie specială (Speed Key) cu ajutorul căreia clienții vor putea experimenta tot pachetul de resurse oferit de Baby II. Conform oficialilor, în acest caz motorul dezvoltă 13 CP, iar limita de viteză este anulată. 

La interior, clienții vor găsi o planșă de bord din aluminiu, un scaun îmbrăcat în piele și un volan special cu patru spițe. Versiunea de bază este vopsită în culoarea French Racing Blue, dar clienții vor putea alege dintr-o paletă generoasă de nuanțe. Bugatti spune că jantele sunt și ele inspirate de cele ale lui Type 35, iar sistemul de frânare este unul modern.

Prețul de pornire pentru un astfel de exemplar Bugatti Baby II este de 30.000 de euro plus taxe, urmând ca producția să înceapă în toamna anului curent.

Comentarii (2)

  • iar de Mos Nicolae, ca alternativa, o vargutza semnata tot...Bugatti

    15.000
    5 3
  • pai da
    @vianu : de mos nicolae merge doar un autograf pe o poza rara :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru