Bugatti Veyron Grand Sport Rafale - ediţie de 1.9 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 23.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti s-a prezentat la Salonul Auto de la Sao Paolo cu o ediţie specială a modelului Grand Sport Vitesse, botezată Rafale. Modelul oferă 1200 de cai putere, dar costă 1.9 milioane de euro.

Deşi nu s-a prezentat la Paris, în cadrul celui mai mare salon european al sfârşitului de an, Bugatti şi-a făcut temele pentru Sao Paolo. Surprinzător sau nu, constructorul de nişă are propriul stand în cadrul salonului brazilian, pentru care a pregătit chiar şi o ediţie specială a actualului Veyron.

Bazat pe varianta Veyron Grand Sport Vitesse, adică derivatul decapotabil super-sportiv al supercarului exclusivist, ediţia specială a fost botezată Rafale. Numele vine chiar de la exteriorul în două culori, vopsit într-o nuanţă Gris Rafale şi un albastru pentru elementele din fibră de carbon.

Esential 1200 de cai putere oferă noul Bugatti Veyron Grand Sport Rafale.
1.9 milioane de euro costă Bugatti Veyron Grand Sport Rafale.
În interiorul modelului se oglindeşte aceeaşi tonalitate albastră, de la tapiţeria care îmbracă scaunele până la fibra de carbon ce îmbracă planşa de bord şi celelalte elemente din habitaclu.
Nota contrastantă este dată de cusăturile gri de la nivelul scaunelor.

Sub caroserie se ascunde acelaşi motor V16, capabil să producă 1200 de cai putere şi 1500 de Nm. Resursele sunt asistate de o transmisie cu dublu ambreiaj şi direcţionate către ambele axe. Graţie celor 1200 de cai, roadsterul exclusivist poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 2.6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 410 km/h.

Bugatti a anunţat şi preţul oficial pentru ediţia limitată Rafale. Ea va costa cu 210.000 de euro peste preţul standard al modelului Grand Sport Vitesse. Asta înseamnă o sumă totală de 1.9 milioane de euro.

via Bugatti

Comentarii (3)

  • mojitostill
    Motorul este unul W16 si nu V16.
    5 0
  • Si uite inca un Veyron care o sa-l cumpere toti sahii ... Dar aici se opreste totul. Nu pot sa faca alta masina ?? Macar un facelift ... pana mea ca deja e mai veche ca bunicu' masina asta. GET OVER IT!
    3 0
  • un oarecare
    Daca au fost prosti care sa dea 1 milion de ce sa nu mai ceara 900 mii in plus?Bine zis Ratiu Andrei, cam invechita!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru