Bugatti vrea să-şi bată propriul record de viteză pe şosea: Chiron va încerca să depăşească cei 431 km/h stabiliţi de Veyron

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti va încerca să-şi doboare propriul record de viteză pe şosea de 431 km/h stabilit în 2010 cu Veyron Super Sport. De data aceasta, "arma" de atac va fi Bugatti Chiron.

Bugatti Chiron a atins 380 km/h pe linia dreaptă a circuitului La Sarthe înaintea începerii cursei de 24 de ore de la Le Mans, cu 30 de km/h mai mult decât viteza maximă atinsă de cel mai rapid prototip al etapei, iar această performanţă impulsionează constructorul francez să-şi dorească mai mult.

Bugatti îşi propune acum să-şi depăşească propriul record de viteză pe şosea de 431 km/h, care a fost stabilit în 2010 cu un Veyron Super Sport. Teoretic, această provocare nu ar trebui să fie prea complicată, mai ales că Bugatti Chiron are un motor de 1.500 CP, spre deosebire de cei 1.200 CP ai lui Veyron.

"Vom încerca să stabilim un nou record de viteză. Ştiu că Chiron va fi mai rapid, dar nu ştim cât de rapid. Avem calcule din simulări, dar întotdeauna este diferit când te aşezi în maşină", spune Wolfgang Durheimer, şeful Bugatti.

Urmareste Automarket
Recordul din 2010 a fost stabilit după ce Bugatti a eliminat limitatorul de viteză de pe Veyron Super Sport, astfel că se anticipează o operaţiune similară şi în cazul lui Chiron.
Viteza de top oficială a lui Chiron este de 420 km/h, cu circa 6 km/h mai mare decât a modelului Veyron Super Sport, iar simulările indică faptul că Chiron ar putea atinge până la 463 km/h.

Cel mai probabil, Bugatti Chiron va încerca să depăşească recordul de viteză în 2018 pe circuitul Ehra-Lessien, acelaşi pe care a fost stabilit şi actualul record mondial.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • vrajeala'
    jocuri proaste de PR pt prosti

    Evident ei stiu deja viteza maxima a masinii de luni de zile/ani
    Din moment ce masina e a ta atunci nu e mare branza sa inchiriezi o zi un circuit pt testare.
    E la minte cocosului
    7 2
  • Corect ! PR in stil Volkswagen mai exact...
    3 3
  • PR prost? As spune PR bun. In articol scrie o viteza estimata.
    Imi place cand incep hateri de VW sa vorbeasca de Bugatti, este genial.
    Basca ca se si cred inteligenti insultand clienti de astfel de masini care platesc o suma colosala pe astfel de masina. Bani care cel mai probabil acei clienti nu i-au facut frecand manganul si dand din gura inutil :))
    5 4
  • @Mda
    Acei clienti de zici tu, cel mai probabil au fraudat de nu au mai putut, au facut afaceri dubioase si sigur si tu ai fost usor fentat de ei direct sau indirect. Vezi Casuneanu de Romania....probabil se numara si el acum printre clientii de Chiron ai lumii ca Veyron-ul la tinut destul. Bani care provin 100% din afaceri cu statul. Iti plac drumurile facute de el ? Nu cred....se gauresc dupa o iarna de zici ca e din coca....banii aia dati de stat lui, sunt si ai tai. Ma rog...au fost....acum sunt ai lui mr. Casuneanu Sr. si Jr.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru