Buick Avista se joacă cu imaginația noastră: așa ar trebui să arate Opel Insignia Coupe?

de Bogdan Mirică
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Buick a dezvăluit la Salonul de la Detroit conceptul Avista, un coupe cu patru locuri, de dimensiuni generoase, care ar putea anticipa un Opel Insignia Coupe.

Parte a grupului General Motors, Buick este o marcă iubită de americani și înfrățită cu Opel. Sunt multe modele construite la Russelsheim care traversează Oceanul pentru a ajunge la clienți americani sub sigla Buick, cel mai bun exemplu fiind Insignia (Buick Regal).

Prin urmare, un concept prezentat de Buick la Salonul Auto de la Detroit devine o premieră de interes și pentru Europa, mai ales dacă ne gândim că aduce foarte mult cu un prototip prezentat acum câțiva ani de către Opel și botezat Monza. Conceptul se numește Buick Avista și adună o mulțime de elemente de design din gama constructorului german, inclusiv blocurile optice cu LED-uri sub forma bumerangului.

Avista este un coupe de mari dimensiuni, cu patru locuri, un adevărat grand tourer cu o linie plonjată a posteriorului și design sculptural. Prin urmare, nu greșim dacă ne gândim că ar putea anticipa, din nou, ca și Opel Monza, un Insignia coupe, o variantă de caroserie așteptată de public.

Fantele de aerisire ale bosajelor față poartă logo-ul Buick, ampatamentul măsoară 2811 mm, iar jantele au o dimensiune de 20 de inch și finisaj negru.

Esential 400 de cai putere oferă motorul V6 benzină instalat pe conceptul Buick Avista.
Interiorul a fost construit cu elemente printate 3D și se concentrează în jurul unui ecran generos al sistemului IntelliLink.
Experiența senzorială este amplificată de inserții din fibră de carbon și aluminiu, precum și de scaune îmbrăcate într-o tapițerie contrastantă. Pentru confortul pasagerilor, Buick folosește un purificator de aer și un sistem activ de anulare a zgomotului.

Conceptul este propulsat de un motor V6 bi-turbo de 3.0 litri, capabil să dezvolte 400 de cai putere. Unitatea este echipată cu un sistem de dezactivare a cilindrilor și o funcție start-stop. Nu lipsește transmisia automată cu 8 rapoarte și suspensia ajustabilă Magnetic Ride Control.

Comentarii (6)

  • Probabil ca Opel Monza va arata asa :-)
    11 1
  • Absolut magnific! Sper sa arate asa si modelul de serie.
    18 1
  • ce coupe? asta anticipeaza o varianta de serie a noului Insignia, in variantele clasice de caroserie, si atat.
    2 9
  • Foarte frumoasa. E cumva urmasul lui Calibra?
    9 0
  • scrambl3r
    Masina asta ar arata super in realitate. Ar intoarce multe capete ,aia-i clar. Mie personal imi vine Chrysler in minte cand vad strict partea din fata a masinii, dar asta nu conteaza. E un design superb.
    7 0
  • inexorabil
    Deja se știe că platforma provine de la Cadillac (ATS/CTS), la fel și motorul (CT6). Pe capotă parcă ar apărea niște linii ca la Corvette. Personalitate cât cuprinde, nu? O fi un precursor al “noului” Grand National? Tare “hibridul” ăsta: Buillack! Dar na! am promis că nu mă mai leg de ngmcoinc (isteții ȋnțeleg la ce mă refer).
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru