Bulgarii au început să producă din nou maşini

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Uzina din Loveci a produs primul automobil după o pauză de 21 de ani. De data aceasta, bulgarii fabrică modele Great Wall Motors, anunţă Adevărul.

Chinezii de la Great Wall au demarat producţia de automobile în Bulgaria, la fabrica din Loveci, informează Adevărul. Uzina a mai produs autovehicule în trecut, ultimul model părăsind porţile uzinei în urmă cu 21 de ani. La vremea aceea, bulgarii asamblau kit-uri CKD de Moskvici 408, toate componentele fiind aduse din Moscova. Ulterior, Rover a făcut un parteneriat cu o companie din Varna pentru a produce automobile, dar tentativa a eşuat. Cei de la Great Wall vor să producă 50.000 de unităţi pe an, împărţite pe trei modele.

Great Wall va produce sedanul Voleex C10, SUV-ul Hover H5 şi pick-up-ul Steed. Ulterior, GWM va introduce în producţie încă o berlină. Toate automobilele Great Wall fabricate în Bulgaria sunt destinate pieţei europene. Chinezii se vor bucura de avantajul producţiei în Uniunea Europeană, la preţuri derizorii şi o infrastructură suficient de bine dezvoltată încât să fie legaţi de Europa atât pe cale rutieră, cât şi feroviară, ca să nu mai vorbim de ieşirea la Marea Neagră a vecinilor de la sud de Dunăre.

În plus, vecinii noştri de la sud de Dunăre se bucură de taxe mai mici pentru afaceri, deci costurile operaţionale sunt mai reduse.

Producţia de automobile Great Wall în Bulgaria este realizată în baza unui parteneriat între Litex Commerce şi producătorul asiatic. Contractul a fost semnat la sfârşitul anului 2009. Primele unităţi vor debuta pe piaţa internă în prima parte a anului viitor, iar chinezii speră să înceapă comercializarea acestor modele pe mai multe pieţe în decursul anului 2012, pe măsură ce obţin avizele necesare. Modelele chinezeşti vor avea două mari avantaje – producţia în Uniunea Europeană şi preţul mic.

Via | Adevărul

Comentarii (3)

  • Opinie
    Cx10-le e ok insa va trebui sa nu treaca de 8000 de euro. H5-ul arata mult mai bine, iar Steed-ul e decent. Raman sa mai treaca testele de siguranta si testul fiabilitatii.
    3 1
  • copie Toyota Yaris
    1 1
  • razvanis
    motoare euro IV
    Mai trebuie sa lucreze pe langa siguranta si la normele de poluare, cu Euro 4 nu prea au sanse in UE.

    http://www.gwm.com.cn/en/florid.asp oricum sunt niste mizerii de masini.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru