Bulgarii intră în Cartea Recordurilor: cel mai lung șir de modele Ford din istorie a fost "întins" lângă Sofia

de Mircea Meşter
Luni, 06.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
1527 de autoturisme Ford de toate generațiile au făcut parte dintr-o încercare de Cartea Recordurilor care a avut loc în Bulgaria în acest weekend.

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul cel puțin interesant pentru fanii Ford din Bulgaria, care au intrat în Cartea Recordurilor Guinness după ce au făcut parte din cea mai lungă coloană de modele Ford din istorie. 

Totul s-a întâmplat pe o autostradă de lângă Sofia, acolo unde mașinile s-au așezat și au rulat într-un șir de 1527 de vehicule care s-a întins pe peste trei kilometri. Conform prietenilor noștri de la Motor1, numărul de mașini care au participat la coloană a fost de circa 2300, dar multe dintre acestea nu au fost considerate autoturisme și au fost excluse din calculul final.

Esential 1527 de mașini au făcut parte din șirul-record.
Partea interesantă este că fanii Ford care au realizat acest record au fost prezenți la eveniment cu mașini din toate erele și de pe toate continentele. Astfel, pe lângă clasicele Ka, Fiesta, Focus și Mondeo, în șirul-record s-au aflat și exemplare Taunus, Mustang, Mercury, Thunderbird sau Cobra.
Curiozitatea evenimentului a fost însă un Ford Model A construit în anii '30 care a completat lista de mașini prezente în coloană.

Anteriorul record de mașini Ford aflate în același șir le-a aparținut unor americani care reușiseră să adune 829 de fani într-un eveniment care a avut loc în 2014. La nivel mondial, recordul absolut pentru cel mai lung șir de mașini ale aceleiași mărci le aparține fanilor Jeep din America. Aceștia au strâns 2420 de mașini anul trecut în Pennsylvania într-o paradă care și-a făcut și ea loc între recordurile omologate de oficialii Guiness Book. 

via Motor1

Comentarii (6)

  • Ceva nu se leaga... 1527 vehicule X 4 metri de fiecare in medie imi da in jur de 6 km, dar la ce distanta vad intre ele, coloana s-a intins pe mai bine de 10 km.

    Ce record aiurit mai e si asta?
    7 4
  • .............. plus 3-4 m intre fiecare masina, rezulta .....
    0 0
  • MuresMures
    deja am ajuns ca vedem autostrazi numai in poze.... si pozele sunt din Bulgaria...unde cica taxele is mai mici .. salarizare mai mica ...etc
    4 0
  • huh...nu ai inteles tu bine!
    In articol spune explicit:"care s-a întins pe peste trei kilometri"
    Aici e cheia s-au intins trei km...deci cat s-a dilatat sirul, masinile nu intra in calcul :)))
    pe peste, e bagat asa in plus
    6 1
  • MInunata initiativa! Felicitari pentru intiativa. Poate ca ar fi trebuit popularizata astfel incat noi astia, sudistii sa putem asista la ea, iar cei care detin Ford chiar sa participe!

    Se observa in poze niste masini care au facut istorie ... Ford T, AC Cobra si pare-mi-se chiar un Ford Anglia ....
    1 0
  • hazard
    Eu cred ca altul e recordul. 50% din masinile inmatriculate in Bulgaria sunt in Romania.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru