Bull-bar inofensiv

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.07.2006
Daca SUV-urile erau considerate masini periculoase pentru pietoni, acum nu mai este cazul. O companie britanica a conceput un inedit bull-bar, prevazut cu un dispozitiv conceput sa protejeze pietonii in cazul unor accidente rutiere.
Este binecunoscuta una dintre marile probleme ale SUV-urilor: deficientele in ceea ce priveste protectia pietonilor.

Compania Concept Mouldings din Wolverhampton a reusit insa sa contracareze aceasta problema prin dezvoltarea unui bull-bar din plastic care este conceput sa protejeze pietonii de eventualele accidentari. Denumit Endura Frontal Protection System, dispozitivul a fost testat la MIRA (Asociatia de Cercetare din Industria Auto), iar rezultatele au aratat ca acesta reduce riscurile de ranire grava in zona capului, a picioarelor, genunchilor si adbdomenului.

Noul bull-bar este conceput pentru a limita impactul pietonilor de capota sau grila frontala. Sistemul Endura este disponibil pentru SUV-uri, fiind conceput special pentru acest tip de masini - considerate unele dintre cele mai dure in ceea ce priveste protectia pietonilor. Inca un avantaj al produsului este faptul ca poate fi folosit si la vehiculele care se afla deja in circulatie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru