CABY: primul serviciu de car sharing doar cu mașini electrice a fost lansat în Iași

de Cornel Șocariciu
Marti, 19.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În Iași a fost lansat primul serviciu de car sharing care utilizează doar mașini electrice. Vehiculele sunt disponibile la unul dintre cele 5 puncte de încărcare, iar tarifarea se face în funcție de durata de utilizare și distanța de deplasare.

Serviciile de car sharing încep să apară și în România. Casa Auto Iași, parte a Grupului Tester, a lansat CABY, primul serviciu de car sharing din țară care utilizează doar mașini electrice.

Pentru folosirea serviciilor CABY, utilizatorii trebuie să se înregistreze pe website-ul caby.ro. În primă fază, mașinile vor fi disponibile la unul dintre cele 5 puncte de încărcare (Casa Auto, Clădirea Ideo, Facultatea de Chimie, Facultatea de Electrotehnică și Clădirea Atexis), iar clienții vor putea beneficia de vehiculul electric cât timp doresc. 

Oficialii CABY spun că localizarea vehiculelor și accesul se vor realiza prin intermediul unei aplicații de mobil. Sistemul de tarifare este unul flexibil și îmbină timpul și distanța de deplasare. 

Pentru moment, conceptul CABY va putea fi utilizat doar de angajații din companiile care se vor înscrie în proiect, urmând ca în viitorul apropiat acesta să devină disponibil publicului larg. De asemenea, oficialii CABY spun că dezvoltă propria rețea de stații de încărcare în parteneriat cu E.ON.

"Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni.

Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare. Pentru aceasta am creat CABY, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraș mai plăcute și mai simple", declară Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester.

Comentarii (4)

  • 2 parti proaste:
    1. Locurile de preluare sunt putin cam in capetele orasului
    2. Trebuie sa predai masina doar in punctul de unde ai luat-o (adica tot in capetele orasului)
    7 1
  • Felicitari pentru proiect. Orice inceput poate fi mai greu, dar este un plus pentru orice oras.
    6 0
  • In sfarsit o stire despre ceva ce se intampla la Iasi. M-am saturat de atata Cluj si Sibiu.
    2 1
  • That`s the near FUTURE !
    Poate ca oamenii vor dori sa renunte - nu peste multi ani cca. 5-10-15 ani si la garaje auto iar masina electrica iti va veni la locatia unde doresti, direct din punctul de incarcare ( aflat la marginea orasului, posibil langa statii electrice de mare putere ).
    Vei merge spre destinatie - foarte probabil - insotit si de unul sau doi un parteneri de drum pe o anumita portiune din acest traseu, costurile de deplasare fiind impartite pe zona comuna...
    BRAVOS Iasi-ul am inteles ca si in Cluj-Napoca si in Bucuresti exista ceva asemanator....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru