Cadavre umane folosite in crash-teste auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.05.2008
O institutie suedeza a anuntat ca GM a folosit cadavre umane pentru a efectua teste de impact pe modelele Saab.

Vagverket, Administratia Suedeza a Drumurilor Publice, a raportat faptul ca General Motors a folosit cadavre umane pentru a testa gradul de siguranta a unor modele auto.

Testele au fost effectuate in Suedia. Un purtator de cuvant al institutiei Vagverket a declarat ca circa zece corpuri neinsufletite au fost folosite la teste de impact pe unele modele GM. Nu se cunosc exact ce modele GM s-au folosit , dar oficialii suedezi presupun ca este vorba de modele Saab.

Reprezentantii Administratiei Suedeze a Drumurilor Publice au specificat faptul ca persoanele folosite in asemenea scopuri si-au donat corpurile pentru a fi folosite in testele de siguranta.

In mod normal, producatorii auto folosesc in crash-teste manechine (celebrele crash test dummies) special construite pentru a oferi date cat mai utile in ceea ce priveste siguranta pasagerilor. Primele teste de impact au fost efectuate in anii '30 cand la bordul automobilelor erau folosite de asemenea cadavre umane.

Via | Autoblog

Taguri: GM, Saab

Comentarii (1)

  • CRISTI 13
    asta,da! sper sa nu ajung acolo :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru