Cadillac Converj a fost aprobat pentru productie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.11.2009
General Motors a aprobat dezvoltarea si constructia ulterioara a unei versiuni de productie a lui Cadillac Converj. Converj Concept a debutat la Salonul Auto de la Detroit din acest an.

Consiliul director al General Motors a aprobat intrarea in productie a lui Cadillac Converj. Modelul Converj ar putea fi bazat pe Chevrolet Volt si este echipat cu un motor electric care ofera 161 CP si 370 Nm. La fel ca in cazul lui Chevrolet Volt, modelul Cadillac Converj este alimentat d e o baterie litiu-ion de 16 kWh, incarcata de un motor pe benzina de 1.4 litri. Clientii Cadillac care aleg un Converj pot sa isi incarce acumulatorii si de la o priza de 240 sau 120 de volti. Autonomia in mod 100% electric a lui Cadillac Converj este de 64 de kilometri.

Spre deosebire de Chevrolet Volt, modelul Converj va fi orientat catre performanta si stil. Avand in vedere ca utilizeaza arhitectura lui Chevrolet Volt, costurile de dezvoltare si productie ale lui Cadillac Converj ar trebui sa fie mai scazute. Bineinteles, pretul unui Cadillac Converj va fi semnificativ mai mare decat cel al unui Chevrolet Volt, dar acest lucru va fi vazut si in spatiul oferit de Cadillac, dar si in masura performantelor si a materialelor oferite.

Bob Lutz, seful departamentului de marketing al celor de la GM, a lasat de inteles ca modelul Converj va avea un aspect similar cu cel al conceptului prezentat la Salonul Auto de la Detroit in ianuarie 2009. Data de incepere a productiei si debutul american al modelului Cadillac Converj nu au fost inca stabilite, acestea fiind la cativa ani distanta de astazi.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru