Cadillac CT Coupe vine la jumatatea lui 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.01.2008
Cadillac a anuntat ca va demara productia versiunii de piata a conceptului CT Coupe la jumatatea anului 2009.

Esential

2009 este anul in care va incepe productia versiunii de serie a conceptului Cadillac CT Coupe.

Primirea foarte buna de care s-a bucurat modelul CTS atat in Europa cat si in Statele Unite, i-a determinat pe cei de la Cadillac sa se gandeasca la o varianta coupe a luxosului sedan. Asa a luat nastere Cadillac CT Coupe, dezvaluit in premiera la Salonul Auto de la Detroit, in urma cu o saptamana.

Cadillac a confirmat tot saptamana trecuta productia celui mai nou model din gama, CT Coupe urmand sa iasa de pe portile uzinelor americane in luna iunie a anului viitor. Ceea ce constructorul american a omis in comunicatul sau oficial este numele sub care va fi comercializat coupe-ul, pana in prezent fiind vehiculate numeroase indicative dintre care CTC,CTS,CTS-C sau CT (asa cum a fost botezat conceptul).

Viitoarea versiune de productie va pastra aproape toate liniile ascutite ale conceptului si tema de design traditionala, singurele parti care ar urma sa fie restilizate fiind spoilerul si bosajele spate precum si evacuarea.

Nu se cunosc inca detalii despre un propulsor V8 pentru versiunea de top, GM intentionand sa renunte la aceasta serie de motorizari.

Viitorul coupe nu va duce insa lipsa de putere, Cadillac urmand sa apeleze la propulsorul de 6.2 litri imprumutat de la Corvette, regasit si pe versiunea de performanta CTS-V.

Desi va intra in productie la jumatatea lui 2009, viitorul coupe Cadillac va fi vandut ca model 2010 si va avea un pret de pornire mai mic decat actualul XLR Roadster, ceea ce va face din CT Coupe cel mai ieftin model din gama exemplarelor cu doua usi a constructorului american.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru