Cadillac pregăteşte un rival pentru BMW Seria 3 şi Mercedes C-Klasse

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.10.2010
Cadillac ATS va apărea pe piaţă în 2013, va avea tracţiune spate şi promite să se bată cu mai-marii segmentului. Va reuşi modelul american să se impună?

General Motors a anunţat ieri că va lansa, sub brandul Cadillac, un model de segment mediu care va rivaliza cu BMW Seria 3 şi Mercedes C-Klasse. Acesta ar urma să se numească oficial Cadillac ATS şi va apărea în showroom-uri cel mai devreme în 2013.

"Modelul va avea tracţiune spate şi va concura cu Mercedes C-Klasse şi cu BMW Seria 3", anunţat ieri preşedintele GM, Dan Akerson, în faţa muncitorilor din uzina lansing Grand River, acolo unde compania americană va produce noul model. Acest sit de producţie va fi modificat cu ajutorului unui buget de 190 de milioane de dolari, urmând ca GM să adauge 600 de posturi de muncă noi.

Analiştii industriei auto susţin că decizia Cadillac de a produce un model de segment mediu este una inspirată. "Seria 3 este cel mai bine vândut model al celor de la BMW. Cadillac trebuie să se mişte în ritmul pieţei", susţine Jim Hall, directorul 2953 Analytics, o companie de analiză a pieţei auto americane.

Viitorii ani vor fi foarte aglomeraţi pentru Cadillac, marca americană pregătindu-se astfel atât de lansarea lui ATS, cât şi de prezentarea noului XTS, un sedan de segment mare care se va bate pe piaţă cu E-Klasse, A6 şi Seria 5.

De asemenea, Cadillac pregăteşte lansarea unui rival pentru modelele de lux ale mărcilor germane (Seria 7 şi S-Klasse), acesta urmând să dispună de asemenea de tracţiune spate şi să fie prezentat la mijlocul acestui deceniu.

via | GM

Comentarii (1)

  • ?
    mercedes a fost , este si va ramane cea mai puternica marca, ce alt constructor are atatea modele de la 16000 E pna la 400000 E
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru