Cadillac renunţă la hibridul bazat pe SRX

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.05.2011
O sursă din cadrul General Motors a anunţat că proiectul versiunii hibride a lui Cadillac SRX a fost anulat din cauza lipsei de profitabilitate a acestui model.

Deşi oficialii GM anunţau în ianuarie că lucrează la o versiune hibridă plug-in a lui Cadillac SRX, planurile de dezvoltare ale acestui model au fost anulate. Aparent, surse din cadrul General Motors au declarat pentru cei de la MotorAuthority că respectiva versiune a lui Cadillac SRX ar fi fost vândută în pierdere pentru GM, totul fiind restricţionat de costurile aferente acestui proiect. Sunt şanse ca tehnologia să hibridă să fie introdusă în gama constructorului respectiv dacă va fi cerută de clienţi, dar modelul respectiv nu va fi oferit prea curând în versiune plug-in hybrid.

Contactaţi de cei de la MotorAuthority, oficialii General Motors au declarat că vor continua să lanseze şi să producă vehicule "electrificate", incluzând aici hibrizii care pot fi încărcaţi şi de la priză. Declaraţia respectivului oficial s-a încheiat rapid, sugerând faptul că sunt în lucru mai multe modele de acest gen. Alţi constructori premium încearcă să introducă cât mai multe versiuni hibride în gamele lor, în încercarea de a oferi o imagine ecologică şi de a-şi reduce emisiile de CO2 la nivel de marcă.

Oficialii General Motors au declarat în repetate rânduri că vor utiliza trenul de propulsie Voltec pe mai multe modele. În urmă cu ceva vreme, constructorul american de automobile anunţa două modele hibrid plug-in de la Cadillac, prefigurate de conceptele Converj şi XTS.

Spre deosebire de Volt, sistemul de propulsie al lui Cadillac SRX viza asistarea unui propulsor cu ardere internă prin intermediul unui motor electric, nu invers.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru