Cadillac va lansa în 2017 o maşină semi-autonomă, capabilă să se conducă singură pe autostradă

de Sebastian Toma
Marti, 09.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mary Barra, CEO-ul General Motors, a anunţat lansarea unui model Cadillac în 2017 care va avea mod de conducere semi-autonom, în care maşina poate să se conducă singură pe anumite porţiuni de drum.

Esential 230.000 de maşini autonome ar putea să circule pe drumurile lumii în anul 2025, anunţă estimările IHS Automotive.
Cadillac va lansa în 2017 un model complet nou care va beneficia de sistemul de conducere semi-autonom dezvoltat in-house. Vorbim despre Super Cruise, un sistem pe care americanii de la Cadillac l-au menţionat în trecut şi pe care îl testează de multă vreme în vederea eliminării defectelor din software-ul său şi pentru a preveni eventualele probleme tehnice care ar putea interveni în viaţa reală. Sistemul Super Cruise de la Cadillac permite urmărirea unei benzi fără ca şoferul să aibă mâinile pe volan şi menţinerea vitezei de rulare şi eventuala frânare în concordanţă cu traficul în funcţie de necesităţile apărute pe respectiva secţiune de drum.

Sistemul Super Cruise este aşteptat să debuteze pe viitorul CTS, care va fi echipat cu tehnologia vehicle-to-vehicle. Aceasta din urmă le permite vehiculelor autonome şi semi-autonome să comunice între ele independent de şoferii lor şi să-şi transmită viteza de rulare, direcţia în care se îndreaptă şi poziţia exactă folosind coordonate GPS.

Aceste infomaţii vor ajuta vehiculele autonome să se încadreze mai bine pe drum şi să evite eventualele accidente care ar putea să aibă loc din diferiţi factori neprevăzuţi. În plus, vehiculele autonome ar putea să intuiască situaţiile în care anumite drumuri devin prea aglomerate şi să schimbe traseul în mod automat pentru a evita prelungirea timpului de călătorie. Informaţiile ar fi folosite doar de sistemele vehiculelor, nu şi de autorităţi, iar formatul acestora ar putea deveni un standard în industrie pentru ca vehiculele mai multor producători să comunice cu uşurinţă.

Această schiţă arată principiul de funcţionare al sistemului Super Cruise de la Cadillac.

Urmareste Automarket
Mary Barra, CEO-ul General Motors, a anunţat lansarea acestei tehnologii în portofoliul concernului pentru că aceasta este dorită de clienţii companiei americane.
”Un val de inovaţie a învigorat industria auto globală, iar noi facem mai multe salturi pentru a rămâne lideri în tehnologie. Nu facem asta doar pentru a dezvolta noi tehnologii cu care să ne mândrim, ci dezvoltăm aceste sistem pentru că asta ne cer clienţii din întreaga lume. Prin aceste tehnologii vom putea face condusul şi drumurile mai sigure”, a declarat oficialul GM.

Via Cadillac

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Imaginile difuzate mai sus graiesc de la sine...Omul postmodern fata in fata cu "noile provocari", care, de fapt, nu inseamna...nimic (nici el, nici "provocarile"). In fond, gasesc ca imaginile denota o hiperbola infioratoare: asa va fi dus catre...gheena, cu bratele incrucisate, neintelegand defel primejdia de moarte si, colac peste pupaza, zambind cretineste (in loc de crestineste).
    Dar haideti sa nu divagam. Totusi, sunt curios cum vor arata fan-cluburile de...autonomisti, adica de ex-automobilisti; cred ca mai degraba se vor intalni masinile intre ele si vor comunica (cum sa nu, cu atatea "sisteme" la bord, slava Domnului). La un moment dat, n-ar fi exclus sa devina indignate si sa-si puna o intrebare de bun simt: "Draga, dar pe dobitocii astia amortiti din interioarele noastre high-tech de ce ii mai caram dupa noi?!?"...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru