Camera video split-view de nouă generație de la Ford: ce este și cum funcționează?

de Sebastian Toma
Sambata, 10.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat o nouă cameră video frontală, de tip split-view. Știați ce este și cum funcționează? Nici noi. Am aflat la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Ford din Aachen.

Urmareste Automarket
Noile Ford S-Max și Galaxy sunt oferite cu o cameră video frontală de tip split view, gândită să ajute șoferii la ieșirea de pe un drum fără prioritate pe un drum prioritar. Adică fix ce ai nevoie când ieși de pe o străduță dintre blocuri și vrei să intri în bulevard, sau când ai parcat între două utilitare și nu poți vedea dacă trec mașini pe bulevardul perpendicular. Camera este montată în grila frontală și are propriul său sistem de spălare cu presiune.
La fel ca parbrizul mașinii, dar fără ștergătoare.

Camera video split view de pe Galaxy și S-Max are sistem de spălare, ca să nu devină inutilă după 500 de metri de mers în ploaie.

Ne-a plăcut atât rezoluția înaltă a camerei, cât și unghiul său mare de vizualizare. Am testat-o între două modele Ford Transit, pentru a vedea ce se află în zona moartă din punctul de vedere al vizibilității atunci când ieșim dintre ele.

Exemplu de situație în care este utilă o cameră video split-view.

Sistemul este un ajutor real în viața de zi cu zi, chiar dacă trebuie să apeși pe un buton de două ori pentru a-l folosi și este o dotare opțională. Dar parcă sunt de preferat câteva sute de euro o singură dată în fața ieșitului cu aproape jumătate de mașină pe nevăzute de fiecare dată când treci prin situația asta. Sigur ai pățit-o, știi cum se simte. Ți-e teamă că te va lovi un șofer și că vei pica vinovat la asigurări. Acum, există o soluție.

O asemenea tehnologie a debutat acum câțiva ani pe generația precedentă a lui BMW Seria 7. Acum poate fi cumpărată pe o mașină care costă un sfert din prețul BMW-ului. În cinci ani probabil că o vom vedea și pe Fiesta.

O imagine captată de camera video split-view de la Ford. Remarcați unghiul larg de expunere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru