Camionul electric Tesla va avea funcții autonome și o autonomie de aproape 500 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 28.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va prezenta în luna septembrie un camion electric cu funcții autonome și autonomie de până la 500 de kilometri care va fi destinat curselor regionale.

Tesla a început recent producția noului Model 3 și există numeroase incertitudini cu privire la abilitatea constructorului de a-și respecta obiectivele ambițioase de producție.

Chiar și așa, CEO-ul Elon Musk este determinat să prezinte în luna septembrie un camoion electric, iar prima imagine cu acesta este deja disponibilă pe internet.

Oficialul american a dezvăluit că noul camion va oferi o autonomie cuprinsă între 320 și 480 de kilometri, cel mai probabil conform standardului american EPA, unul mai drastic și mai apropiat de performanțele reale decât standardul european NEDC.

Surse citate de agenția de presă Reuters afirmă că noul camion va fi utilizat pentru transport de marfă în special pentru rute regionale din Statele Unite. Musk afirmă că acest camion va fi capabil să producă cel mai mare cuplu dintre camioanele disponibile în prezent pe piața americană și să tracteze în rampă un camion cu motor diesel echivalent. În plus, camoionul va fi condus ca o "mașină sport", potrivit afirmațiilor lui Musk, însă în același timp va beneficia de numeroase funcții autonome.

Pe lângă noul camion, Tesla pregătește și lansarea unui SUV de mici dimensiuni cunoscut sub numele de Model Y.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Bestial! Adică “șoferul” (ce noțiune ironică, nu?) se va putea concentra asupra altor preocupări, ca de pildă să descopere configurația și culoarea lenjeriei intime a pipiței luate la ocazie. Iar dacă amândoi vor dori senzații suplimentare, cică camionul (pardon de cacofonie!) va putea fi condus “ca o mașină sport” (merg sportiv sau nu exist – ar fi constatat Descartes, dacă ar fi trăit ȋn vremurile noastre).

    Cine a spus, deci, că viitorul nu este roz?
    7 1
  • @inexorabil :):):):)

    Bravo Tesla!!! Hai sa vedem ce poate pe strada, in viata de zi cu zi.
    3 0
  • 500km e cam putin, un tir circula si cu doi soferi care fac schimb cand li se termina programul de 8-9 ore. Probabil se preteaza pentru transporturi scurte.
    5 0
  • practic, masinile astea autonome dau sansa omului sa fie si mai prost decat era pana acum. Misto!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru