Campionatul Mondial de Raliuri 2018: Sebastien Loeb câștigă etapa din Spania

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Duminica, 28.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb, francezul cu 9 titluri de campion mondial în WRC, s-a impus în etapa din Spania. Pilotul Citroen a câștigat pentru a noua oară în carieră singura etapă din Mondialul de Raliuri care se desfășoară atât pe asfalt, cât și pe macadam.

Sebastien Loeb a câștigat pentru a noua oară în carieră Raliul Spaniei. Anul acesta, Sebastien Loeb și Daniel Elena au concurat "part-time" în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), echipajul Citroen fiind prezent în Mexic, Corsica și Spania.

Ultimul sezon complet pe care Loeb l-a efectuat a fost în 2012, an în care francezul a câștigat al nouălea titlul de campion mondial. Ultima victorie înregistrată de Sebastien Loeb într-o etapă de WRC a fost în Raliul Argentinei din 2013.

Sebastien Loeb pilotând un Citroen C3 WRC pe una dintre probele de macadam din cadrul etapei din Spania.

Raliul Spaniei este singura etapă din Campionatul Mondial în cadrul căreia echipajele parcurg atât etape de asfalt, cât și etape de macadam. Anul acesta, ziua de vineri a inclus probe desfășurate pe macadam, în timp ce sâmbătă și duminică, echipajele au avut de parcurs doar etape de asfalt.

Pe locul secund în etapa din Spania s-a clasat Sebastien Ogier. Astfel, campionul mondial în exercițiu câștigă puncte prețioase și urcă din nou pe prima treaptă în clasamentul general provizoriu.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Elfyn Evans, coechipierul lui Ogier în cadrul M-Sport Ford.

Sebastien Ogier pilotând un Ford Fiesta WRC.

Cu doar o etapă înainte de finalul sezonul, Ogier are un avans de 3 puncte în fața lui Thierry Neuville, belgianul care a încheiat etapa din Spania pe poziția a patra. În lupta pentru titlul din acest sezon este implicat și Ott Tanak, estonianul care pilotează pentru Toyota.

Hyundai i20 WRC pilotat de Thierry Neuville.

Ultima etapă a sezonului se desfășoară în Australia în intervalul 15 - 18 noiembrie.

Comentarii (2)

  • SIMPLE MINDS
    Admirabila promptitudinea redactiei AM si incontestabil de salutat atentia indreptata spre *eternul* loc doi in ierarhia FIA a WRC-ului .
    Daca Loeb ar fi catalogat cel mai important pilot din istoria motorsportului cel mai probabil comment-ul aceluia ar *suferi* o insolatie semnificativa pe AM.
    Imi asum acest risc ,mai ales la sfarsit de octombrie......:-))
    21 0
  • Loeb e cel mai bun si talentat pilot din istoria motorsportului...
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru