Campionatul Mondial de Raliuri: Sebastien Ogier obține al șaselea titlu de campion. Toyota se impune în clasamentul pe echipe

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Duminica, 18.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipajul Sebastien Ogier - Julien Ingrassia a obținut pentru a șasea oară consecutiv titlul de campion în cadrul WRC. Toyota Gazoo Racing este echipa campioană în 2018.

Weekend-ul acesta, fanii motorsportului au putut urmări Raliul Australiei, ultima etapă a sezonului 2018 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Înaintea rundei din Australia, Sebastien Ogier conducea în clasamentul general provizoriu și avea un avans de doar 3 puncte în fața lui Thierry Neuville. Pe poziția a treia se afla Ott Tanak cu o diferență de 23 de puncte față de lider, iar lupta pentru titlu încă nu era decisă.

Condițiile dificile de pe specialele din Australia au generat o mulțime de momente pline de emoție pentru fanii motorsportului. Sebastien Ogier temină runda pe poziția a cincea în clasamentul general, în timp ce Neuville și Tanak abandonează în urma unor accidente suferite chiar pe ultima buclă a raliului. Belgianul Neuville abandonează pe speciala cu numărul 22, în timp ce Tanak se vede nevoit să-și scoată casca la jumătatea specialei cu numărul 23, penultima programată pentru Raliul Australiei.

Sebastien Ogier și Julien Ingrassia la finalul Raliului Australiei.

Astfel, Ogier câștigă al șaselea titlu de campion mondial.

Până acum, francezul și-a trecut în cont patru titluri alături de Volkswagen și două împreună cu Ford M-Sport. Acesta a fost ultimul sezon pe care Ogier l-a petrecut în familia M-Sport, din 2019 francezul urmând să concureze pentru Citroen.

Jari-Matti Latvala împreună cu navigatorul Miikka Anttila și echipa Gazoo Racing Team.

Titlul pe echipe s-a decis tot în ultima etapă a Mondialului de Raliuri. Finlandezul Jari-Matti Latvala câștigă runda din Australia și Toyota Gazoo Racing devine echipa campioană în sezonul 2018 al WRC.

Comentarii (3)

  • SIMPLE MINDS
    Trei cincinale ale tiraniei pilotajului francez in WRC !
    Felicitari Ogier !

    Iata ca democratia este o notiune cat se poate de abstracta in a doua competitie FIA din perspectiva competentelor pilotajului.

    Macar tangential ,as aminti un cetatean care mai degraba ar trebui sa dea tarcoale Caselor de Pensii (in acceptiunea multora :-)) in loc sa devina campion WTCR la 56 de ani.
    Daca Tarquini a hotarat altfel ,parca-i de laudat exceptionala sa performanta .
    14 0
  • Dupa scandalurile lui Ogier cu Citroen din 2011, acum revine la echipa. Interesant
    7 0
  • Probabil o reparatie morala!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru