Canada vrea sa interzica importul de Hyundai si Kia

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.01.2008
Autoritatile din Canada dezbat blocarea importului de automobile produse in Coreea de Sud.

Esential

114.000 de unitati auto coreene patrund anual in Canada.

Canada a anuntat ca dezbate o decizie care ar urma sa duca la blocarea importurilor de automobile din Coreea de Sud. Acest lucru ar insemna ca modelele Hyundai si Kia nu vor mai putea fi vandute pe piata canadiana.

Motivul supararii canadienilor, in special a autoritatilor din Ontario, cea mai populata provincie a tarii, este legat de facilitarea exportului catre Coreea de Sud a masinilor produse in Canada. Premierul provinciei Ontario a declarat ca actualul acord de liber-schimb incheiat intre Seul si Ottawa favorizeaza tara asiatica.

Actualele intelegeri bilaterale nu garanteaza accesul automobilelor produse in Canada pe piata sud-coreeana. Principalele marci coreene, Hundai si Kia, exporta anual circa 114.000 de unitati anual, in timp ce in Coreea sunt importate anual circa 100 de unitati produse in Canada.

In Canada se produc modele Ford, Lincoln, Chrysler, Dodge sau Chevrolet. Dalton McGuinty, conducatorul provinciei Ontario, a trimis o scrisoare catre Tata Motors in care i-a instiintat pe indieni ca daca au de gand sa vanda Tata Nano (masina de 2500 $) in Canada, atunci ar trebui sa o produca in tara Funzei de Artar.

Taguri: Hyundai, Kia

Comentarii (5)

  • george
    SUPARATI CA VACARU` PE SAT...
    Informatiile prezentate in articol nu sunt tocmai concludente: "Actualele intelegeri bilaterale nu garanteaza accesul automobilelor produse in Canada pe piata sud-coreeana". "Nu garanteaza" asta este foarte discutabil din punct de vedere juridic...Cred ca cifra prea scazuta de automobile canadiene vandute pe piata sud coreeana se datoreaza mai degraba necompetitivitatii lor sau neconformitatii cu particularitatile pietei respective...
    0 0
  • corneliu
    cu siguranta asta e motivul george :)
    0 0
  • Adrian
    Canadienii
    Credeam ca prin importul de creiere din Europa au reusit sa se mai cizeleze, dar vad ca ei sunt mai rau decat americanii. Ca prostia lor nu a devenit proverbiala ca cea a americanilor nu se datoreaza probabil decat faptului ca la ce densitate are populatia acolo, turistii se intalnesc destul de rar cu un bastinas (nu ma refer la poporul importat in ultima vreme).
    0 0
  • ktulu22
    interesant
    Stau si imi pun o intrebare: Oare cine a negociat pentru canadieni? Vreun politician roman? Dar pentru sud-coreeni? Pacala? Interesant mai e un lucru... la noi cate masini vin de peste Ocean? Dar vice-versa? Cred ca motivul ar fi acum vorbind serios, ca masinile canadiene, asemeni celor americane, sunt mari si consuma mult. Iar cele coreene sunt de regula ceva mai mici si consuma mai putin. Aici ma refer la modul general. Dar sa interzici un anume producator din o anume tara nu e frumos si nici diplomatic. Din punctul meu de vedere ar trebui renegociat totul.
    0 0
  • Ii doare in cot pe Hyundai si Kia de canadienieni
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru