Când elevul își depășește profesorul: Lamborghini Aventador a trecut peste recordul de vânzări al lui Murcielago

de Bogdan Mirică
Luni, 28.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a anunțat că a reușit să producă 5000 de unități Aventador în doar patru ani și jumătate. Predecesorul său, Lamborghini Murcielago, adunase doar 4000 de clienți în nouă ani.

După un Gallardo care s-a vândut în peste 10.000 de unități, nimeni nu mai credea că Lamborghini poate face volume impresionante cu supercarurile sale. Italienii au ținut să contrazică gurile rele și au reușit să producă un număr record de exemplare Aventador, un model poziționat într-un segment superior.

Prin urmare, la SantAgata Bolognese lucrurile merg bine, mai ales când ne uităm în urmă și comparăm cu predecesorul. Dacă vechiul Murcielago adunase doar 4099 de clienți în decursul a nouă ani, noul Aventador a trecut de 5000 de unități în doar 55 de luni, adică echivalentul a patru ani și jumătate.

Esential 4099 de clienți a adunat Lamborghini Murcielago în nouă ani de activitate.
Practic, Aventador s-ar afla la jumătatea carierei. Un facelift este așteptat în curând și, odată cu el, alte versiuni speciale, menite să scoată și mai mulți bani din buzunarul clienților.
În plus, dacă se respectă logica ultimelor hypercaruri create de italieni, Aventador ar urma să servească drept arhitectură și pentru alte proiecte speciale, cum au fost Centenario și Veneno.

Exemplarul Lamborghini Aventador cu numărul 5000 este un roadster vopsit în culoarea roșie, menit să ajungă la un client din Italia, țara mamă a brandului exotic.

Comentarii (3)

  • hazard
    Un facelift pentru Aventador...hmmm. OK. Pentru ca de 'rearlift" vad ca nu duce lipsa :) https://youtu.be/1PyTdevV4KA?t=1m31s
    1 0
  • Am vazut live si 918, si P1 si laferrari. Si Veyron si alte hypercaruri. Dar parca niciuna nu are factorul X pe care il are Aventador. E pur si simplu din alta lume, la fel ca Huracan. Mult mai bine proportionate si desenate fata de rivali.
    4 1
  • @DanG
    Corect ! E extraterestra fata de ele. Dar Centenario mi se pare de departe cea mai frumoasa masina noua la ora asta !
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru