Capacitate triplă: Daimler va construi o nouă fabrică pentru baterii electrice în care va investi o jumătate de miliard de euro

de Daniel Popescu
Luni, 14.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler va investi 500 de milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de baterii prin care îşi va tripla capacitatea de producţie.

Daimler se pregăteşte pentru un viitor în care va avea în oferta mai multe maşini electrice şi cu propulsie hibridă. Cel puţin aşa sugerează ultima decizie a constructorului german, care va construi o nouă fabrică de baterii prin intermediul subsidiarei sale, Deutsche Accumotive.

Noua fabrică va tripla practic capacitatea de producţie a celor de la Daimler şi va necesita o investiţie de 500 de milioane de euro. Construcţia va începe în toamna acestui an pe un teren cu o suprafaţă de 50 de hectare adiacent actualei fabrici din localitatea Kamenz situată în Germania.

Urmareste Automarket
În cadrul fabricii, Daimler va asambla baterii cu celule de Li-Ion provenite de la furnizorii săi din Coreea de Sud, inclusiv de la Samsung şi LG, iar producţia va începe cel mai probabil în vara anului viitor.
Noile baterii asamblate aici vor ajunge în cele din urmă pe modelele hibride, hibride plug-in şi electrice din gama mărcilor Mercedes şi Smart.

"Extinderea fabricii de asamblare subliniază devotamentul nostru pentru expansiunea electromobilitatii", afirmă  Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler. La rândul său, Harald Kröger, directorului programului de mobilitate al Daimler, a precizat că "ne vom extinde consecvent capacitatea de producţie în următorii ani".

Via GreenCarReports

Comentarii (1)

  • rotila
    mai verifica o data . nu cumva e la contesti in dambovita?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru