Carlos Ghosn își petrece Anul Nou în închisoare: detenția a fost prelungită până în 11 ianuarie

de Mircea Meşter
Luni, 31.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Arestat sub acuzația de fraudă fiscală în 19 noiembrie, Carlos Ghosn își va petrece Revelionul în detenție la Tokyo după ce un Tribunal din capitala japoneză a decis prelungirea reținerii sale preventive.

Un tribunal din Tokyo a anunțat astăzi că brazilianul Carlos Ghosn, fostul CEO Nissan, va rămâne în detenție de Anul Nou, urmând să nu fie eliberat cel puțin până în 11 noiembrie.

Ghosn, considerat unul dintre cei mai puternici oameni din industria auto mondială, a fost arestat preventiv în capitala niponă în 19 noiembrie sub acuzația de fraudă fiscală după ce acesta ar fi transferat asupra companiei pierderi din investiții personale în valore totală de 16.6 miliarde de dolari.

Ulterior, arestul lui Ghosn a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că fostul CEO Nissan a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Carlos Ghosn neagă toate acuzațiile care i se aduc. În ciuda înlăturării sale de la conducerea Nissan, brazilianul rămâne director executiv Renault, compania franceză fiind ceva mai rezervată la capitolul decizii radicale în ceea ce-l privește pe înaltul oficial.

Comentarii (2)

  • Edikkk
    .

    Japonezii vor să îl înjosească pe dl Ghosn şi pentru a speria orice CEO Nissan viitor.

    Totuşi evaziunea fiscală nu este o infracţiune că să nu ai dreptul la cauţiune şi cercetare în libertate.
    Totuşi nu mai este CEO Nissan nici Renault şi nu mai poate influenţa sau ascunde ceva.

    Măsura total disproporţionată şi abuzivă, mai ales că ani de zile nu au descoperit nimic apoi brusc au găsit o sumedenie de bube.

    Ruşine Japonia.
    12 4
  • @edikkk
    Da, da. Nedreptate tipic japoneza. Parca francezii au fost cu americanii si rusii in al doilea Razboi Mondial. Sigur, nu pare sa fie vreo legatura intre acea perioada si problemele lui G. Dar sunt obisnuit ca fanii sa se lege de orice in apararea "iubitului conducator si iubitei marci" a carei sigla e un romb. Toata planeta e impotriva lor. Candva spuneau unii pe-aici cu atata patos cat de mare si tare e aceasta Alianta. Acum se pare ca le-a picat internetul.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru