Carlos Ghosn, la prima apariție publică după arestare: “Am fost acuzat pe nedrept și reținut pe baza unor acuzații nefondate”

de Paul Cosma
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn și-a declarat nevinovăția cu ocazia primei sale apariții în public de când a fost arestat în Tokyo. Fostul șef Nissan susține că a fost acuzat pe nedrept, iar reținerea sa a fost făcută pe baza unor acuzații nefondate.

Carlos Ghosn a fost audiat public pentru prima oară de când a fost reținut în Japonia în urmă cu aproape două luni. El ceruse acest lucru pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, după ce anterior negase toate acuzațiile care i-au fost aduse.

În fața instanței din Tokyo, Carlos Ghosn și-a declarat nevinovăția: “Am fost acuzat pe nedrept și reținut pe baza unor acuzații nefondate. Contrar acuzațiilor făcute de procurori, nu am primit niciodată compensații de la Nissan care să nu fie transparente și nici nu am semnat vreun contract prin care să primesc o sumă fixă de la Nissan.”

Ghosn a negat și acuzațiile conform cărora ar fi transferat pierderile din investițiile personale către Nissan.

“Cred cu tărie că, în toate eforturile mele în numele companiei, am acționat onorabil, legal și cu aprobarea directorilor executivi din cadrul companiei”, a mai spus Ghosn.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Fostul CEO Nissan este reținut până cel puțin pe 11 ianuarie, după ce arestul său a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • ".....și cu aprobarea directorilor executivi din cadrul companiei"

    asta e de retinut
    8 2
  • Exista vreo persoana acuzata, in lumea asta, care sa spuna "da, sunt vinovat si trebuie sa ajung in puscarie. Am furat, am facut evaziune, spalare de bani, crime... etc."? Asa si cu declaratia lui Ghosn. Mare noutate.
    3 3
  • Chinezu
    Numai proștii spun „da, sunt vinovat și trebuie sa ajung în pușcărie” atunci când sunt acuzați de un procuror.
    Judecătorii, dreptul la apărare și procesele juridice prin care se stabilește vinovăția s-au inventat pentru că și procurorii pot greși, pentru că și ei sunt oameni (iar prin România - chiar mai puțin de-atât).
    3 2
  • nevinovatia se sustine
    vinovatia se dovedeste

    moamaaa, ce profund!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru